HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: 1,9 εκατ. σπίτια χωρίς ρεύμα μία βδομάδα μετά τον τυφώνα «Ίρμα»

ΗΠΑ: 1,9 εκατ. σπίτια χωρίς ρεύμα μία βδομάδα μετά τον τυφώνα «Ίρμα»

Συνεχίζεται η τιτάνια προσπάθεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν δίχως ηλεκτροδότηση, μία εβδομάδα μετά το χτύπημα του τυφώνα «Ίρμα» στη Φλόριντα, την Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα.

Όπως αναφέρεται στα επίσημα στοιχεία των αμερικανικών αρχών, σχεδόν 1,9 εκατ. κτίρια εξακολουθούν να βρίσκονται στο σκοτάδι και χωρίς ενέργεια, καθώς δεν έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες που προκάλεσε το σαρωτικό πέρασμα του υπερκυκλώνα.

Ο τυφώνας «Ίρμα» χτύπησε τη Φλόριντα στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ είχε περάσει από τα νησιά της Καραϊβικής, αφήνοντας πίσω του συνολικά 82 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Ανάμεσα στους 1,9 εκατ. λογαριασμούς που παραμένουν εκτός λειτουργίας, βρίσκονται και πάνω από 281.000 δημόσια κτίρια, γεγονός που επιτείνει το πρόβλημα, καθώς η δημόσια διοίκηση αδυνατεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κτιρίων που παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό εντοπίζονται στη Φλόριντα, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που παραμένουν στο σκοτάδι στην Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση