HomeHL-9Σε πλήρη ετοιμότητα η πυροσβεστική…λόγω υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά

Σε πλήρη ετοιμότητα η πυροσβεστική…λόγω υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά

Και στους τέσσερις νομούς του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης, καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και στους τέσσερις νομούς του νησιού.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των νομών της Κρήτης, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαφήμιση
Διαφήμιση