HomeΕΛΛΑΔΑΣτους τέσσερις οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στους τέσσερις οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέσσερις θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί από την αρχή της φετινής περιόδου μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά έχουν διαγνωστεί 43 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 24 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Από τα 43 κρούσματα, τα 36 έχουν καταγραφεί στην Αργολίδα και από ένα σε Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Κόρινθο, Ρέθυμνο, ενώ δύο βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος, αντιστοιχούν περίπου 140 προσβεβλημένοι από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, «αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, ιδιαίτερα ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε άλλες γεωγραφικές περιοχές».

«Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου», τονίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κρούσματα λοίμωξης έχουν καταγραφεί επίσης, στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στη Σερβία, στη Ρουμανία, στην Αυστρία και στην Ουγγαρία.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση