HomeHL-EconomyΜοσκοβισί: Μέχρι το 2016 η Ευρώπη δεν έκανε τίποτα για τη φοροδιαφυγή

Μοσκοβισί: Μέχρι το 2016 η Ευρώπη δεν έκανε τίποτα για τη φοροδιαφυγή

Η απάντηση του Επιτρόπου της Ε.Ε. σε Χρυσόγονο και Κούλογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέχρι το 2016 δεν είχε τεθεί σε εφαρμογή καμία απόφαση για συνεργασία εντός της ΕΕ, με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής, απάντησε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε ερώτηση των ευρωβουλευτών Στέλιου Κούλογλου και Κώστα Χρυσόγονου.

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε πως «η οδηγία για τη διοικητική συνεργασία σε φορολογικά θέματα αναθεωρήθηκε το 2014 ώστε να προβλέπει την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών επί χρηματοοικονομικών λογαριασμών μεταξύ των κρατών μελών».

«Ωστόσο, αυτό τέθηκε σε ισχύ μόλις το 2016. Οι πρώτες ανταλλαγές πληροφοριών άρχισαν την 1η Ιουλίου 2017 και θα πραγματοποιηθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017», συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Στις 21 Ιουνίου 2017 οι πρωτοβουλίες αυτές συμπληρώθηκαν με πρόταση της Επιτροπής για νέα αναθεώρηση της οδηγίας για τη διοικητική συνεργασία. Οι προτεινόμενοι κανόνες προβλέπουν την υποχρεωτική γνωστοποίηση των ρυθμίσεων δυνητικά επιθετικού διασυνοριακού φορολογικού σχεδιασμού προς τις φορολογικές αρχές και την υποχρεωτική ανταλλαγή των κοινοποιούμενων πληροφοριών μεταξύ όλων των φορολογικών αρχών της ΕΕ».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση