Με … καύσωνα στην Κρήτη θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, υπενθυμίζοντας ότι το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ!

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μιχάλη Καρακατσάνη, από το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας που θα κορυφωθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, με τον υδράργυρο να δείχνει πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Καρακατσάνης:

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μετεωρολογικό Κέντρο ο Αύγουστος ήταν θερμότερος απο τον μέσο όρο της περιόδου 1981-2011 στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος μήνας ήταν ιδιαίτερα θερμός στην Νότια και Ανατολική Ευρώπη όπου και σημειώθηκαν καταστροφικές πυρκαγιές.

Επίσης με την θερμοκρασία να βρίσκεται πολύ πάνω απο τον μέσο όρο κύλησε ο Αύγουστος και στην Σιβηρία ενώ και στην Αρκτική – περιοχές με ιδιαίτερη σημασία για το κλίμα και γενικότερα τον καιρό μιάς και είναι περιοχές κυκλογένεσης – σημειώθηκαν ισχυρές θερμές αποκλίσεις κυρίως σε σημεία όπου η κάλυψη θαλάσσιου πάγου ήταν χαμηλότερη απο το συνηθισμένο.

Στα δικά μας τώρα, θα συνεχιστούν οι σχεδόν καλοκαιρινές συνθήκες στο νησί μας μέχρι τα μέσα – σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία- και της επόμενης εβδομάδας με τον υδράργυρο να δείχνει τάσεις ανόδου απο το Σάββατο (9/9) και μετά, ενώ Δευτέρα 11/9 και Τρίτη 12/9 η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Έτσι για αύριο Πέμπτη 7/9:
Αίθριος θα είναι ο καιρός στο νησί μας με ανέμους από Βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριους (3-4 Μποφόρ) θερμοκρασία για τα βόρεια τμήματα μεταξύ των 27-30 βαθμών (μέγιστη τιμή) και κοντά στους 32 για τα νοτιότερα ενώ η σχετική υγρασία θα βρίσκεται κατά μέσο όρο στο 75%.

Παρασκευή 7/9, Σάββατο 8/9 και Κυριακή 9/9 και ενώ θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, τοπικά αρκετά έντονες στην ΒΔ κυρίως χώρα, θα συνεχίζεται το καλοκαίρι στο νησί μας με πολλή ηλιοφάνεια, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο (την Παρασκευή), απο το Σάββατο σε μικρή περαιτέρω άνοδο μιάς και θα αγγίξει στα κεντρικά κυρίως, και νότια τους 35 βαθμούς ( π.χ στο Σπήλι), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν απο Βόρειες γενικά διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι (2-4 Μποφόρ) που απο το Σάββατο θα πέσει περαιτέρω η έντασή τους και θα στραφούν σε μεταβλητές διευθύνσεις.
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι πρώτες μέρες (Δευτέρα και Τρίτη) τις νέας εβδομάδας θα είναι ιδιαίτερα ζεστές«.

Διαφήμιση
Διαφήμιση