HomeΚΡΗΤΗΣήμα κινδύνου για τα τροχαία από το Σύλλογο ΑμΕΑ Χανίων

Σήμα κινδύνου για τα τροχαία από το Σύλλογο ΑμΕΑ Χανίων

Ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμα κινδύνου προς όλους τους Κρητικούς για τα θανατηφόρα τροχαία που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό στέλνει Ο Σύλλογος ΑμΕΑ Χανίων.

Με ανακοίνωσή του τονίζει παράλληλα ότι «αν όλοι μαζί ενωθούμε ίσως κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο κάποια στιγμή».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ)

Ν. Χανίων συγκλονισμένο, το τελευταίο διάστημα παρακολουθεί να χάνονται ζωές στην άσφαλτο και να βυθίζονται ολόκληρες οικογένειες στο πένθος και προβλήματα εφ’ όρου ζωής.

Δεν είναι μόνο ότι κόβεται το νήμα της ζωής κυρίως της νεολαίας μας και χάνονται τα όνειρα τους ,βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες τους.  αλλά και πόσοι άλλοι μένουν ανάπηροι από το Τροχαίο. Ανήμποροι να ζήσουν. Ολόκληρη η κοινωνία υποφέρει και κυρίως τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Το τεράστιο αυτό πρόβλημα είναι απόλυτη ανάγκη να αντιμετωπισθεί ως συνάρτηση σωστών υποδομών που είναι το μεγαλύτερο, αλλά και να αλλάξει η οδική συνείδηση των ανθρώπων.

Για τις υποδομές ακούσαμε προτάσεις από τον Περιφερειάρχη  Κρήτης. Επειδή ο βόρειος οδικός άξονας χρειάζεται και χρόνο και χρήμα ας ξεκινήσουμε τουλάχιστον από διορθωτικές παρεμβάσεις σοβαρές. Από σήμερα. Όμως είναι εξίσου σημαντικό να διδάσκεται ειδικό μάθημα στα σχολεία από τις μικρές τάξεις του δημοτικού Ο Δ Η Γ Ι Κ Η Σ  Σ Υ Μ Π Ε Ρ Ι Φ Ο Ρ Α Σ.

Μήπως οι μικροί μαθητές διορθώσουν και τους Μεγάλους…;

 Η Πολιτεία αν δεν την ενδιαφέρουν αυτά  θα έπρεπε τουλάχιστον να ασχοληθεί και για τα χρήματα που δαπανώνται για αποκατάσταση από τα Τροχαία.

Κάνουμε έκκληση και στέλνουμε σήμα κινδύνου ότι έπρεπε από ΧΘΕΣ να είχαμε  ασχοληθεί με αυτά. Κραυγή αγωνίας όλων των μανάδων προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν όλοι μαζί ενωθούμε ίσως κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο κάποια στιγμή».

Διαφήμιση
Διαφήμιση