HomeHL-9Χελώνα caretta – caretta επιστρέφει στα… κρητικά νερά

Χελώνα caretta – caretta επιστρέφει στα… κρητικά νερά

Είχε βρεθεί με χτύπημα στο κεφάλι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστρέφει στα… κρητικά νερά η χελώνα caretta – caretta με το όνομα «Μαρία» η οποία είχε εντοπιστεί τον Μάιο με χτύπημα στο κεφάλι.

Η «Μαρία» έχει μήκος καβουκιού 49 εκ. και βάρος 15 κιλά θα ξανακολυμπήσει στα  νερά του Αιγαίου το Σάββατο στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η περίθαλψη της στο Κέντρο Διάσωσης του «Αρχέλων» περιλάμβανε καθημερινή φροντίδα, χορήγηση αντιβιοτικών φαρμάκων και τάισμα με πολτοποιημένη τροφή, καθώς δεν ήταν σε θέση να τραφεί μόνη της. Όταν άρχισε να ανακτά τις δυνάμεις της και ήταν ξανά πλέον σε θέση να τραφεί, μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερη δεξαμενή αποθεραπείας, ώστε να παρακολουθηθεί κάποιες μέρες η εξέλιξη της υγείας της και της συμπεριφοράς της.

Η «Μαρία», ύστερα από τρείς μήνες θεραπείας, επανήλθε πλήρως και ετοιμάστηκε από τους εθελοντές του Κέντρου Διάσωσης για την επαναφορά της στο φυσικό της περιβάλλον.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μπορεί η «Μαρία» να βρέθηκε στα νερά του Ιονίου αλλά θα επιστρέψει ξανά στη θάλασσα, από το νησί της Κρήτη για να συνεχίσει το ταξίδι της.

Η εκδήλωση απελευθέρωσης θα γίνει το Σάββατο στις 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00π.μ. στην παραλία του Αδελιανού Κάμπου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης- Γραφείο Τουρισμού και το ξενοδοχείο του ομίλου Aquila Hotels & Resorts, Rithymna Beach, που αποτελούν τους βασικούς χορηγούς της εκδήλωσης, χορηγώντας τα έξοδα θεραπείας της «Μαρίας».

Μεγάλο μέρος του έργου του «Αρχέλων» είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την θαλάσσια χελώνα, την συμβολή της ως κομμάτι του φυσικού πλούτου αυτής της χώρας και της σημαντικότητας της προστασίας της.

Μέσα από τον θεσμό των δημοσίων απελευθερώσεων στόχος του Συλλόγου είναι να φέρει τον κόσμο  ολοένα και πιο κοντά στην ύπαρξη της θαλάσσιας χελώνας και να τον κάνει κοινωνό στην προστασία της. διαδικασία της απελευθέρωσης δίνει την ευκαιρία στον καθένα που συμμετέχει να ανακαλύψει πως μπορεί να συμβάλλει στη διάσωση και προστασία των προστατευόμενων ειδών και πως κάθε είδος αποτελεί πολύτιμο κρίκο  στην αλυσίδα της ζωής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση