HomeHL-9Μεθυσμένοι τουρίστες παραλίγο να… πνιγούν στην προσπάθειά τους να σώσουν ένα κορίτσι

Μεθυσμένοι τουρίστες παραλίγο να… πνιγούν στην προσπάθειά τους να σώσουν ένα κορίτσι

Στο νοσοκομείο ο ένας – Τί δήλωσε ο ναυαγοσώστης στο cretapost

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα απίστευτο περιστατικό σημείωθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι σε θάλασσα της Κρήτης όταν μεθυσμένοι τουρίστες επιχείρησαν να σώσουν ένα κοριτσάκι που πάλευε με τα κύματα, με τον έναν να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Όλα ξείνησαν όταν ένα 14χρονο κοριτσάκι από την Τσεχία που έκανε τις διακοπές της στα Χανιά βούτηξε στη θάλασσα της Αγίας Μαρίνας.

Τα ισχυρά ρεύματα και τα κύματα παρέσυραν το μικρό κορίτσι που φώναζε για βοήθεια. Ο ναυαγοσώστης που υπήρχε στην περιοχή σπεύδει στη θάλασσα για να το σώσει και το απομάκρυνε από τα νερά με ασφάλεια.

Την ίδια ώρα ο πατέρας της μικρής μαζί με την παρέα του βουτάνε στη θάλασσα, έχοντας ωστόσο καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ.

«Την ώρα που έχω βγάλει με ασφάλεια το κορίτσι βλέπω τον πατέρα της μικρής και τρία ακόμα άτομα να παλεύουν με τα κύματα μην μπορώντας να βγουν έξω. Αμέσως μπαίνω στη θάλασσα μαζί με έναν συνάδελφο ναυαγοσώστη και τους σώζουμε. Ωστόσο ο ένας ήπιε πολύ νερό και χρειάστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου», ανέφερε στο cretapost, ο υπεύθυνος της Ναυαγοσωστικής Σχολής Ρεθύμνου, Παύλος Λιτινάκης.

38 διασώσεις μέσα σε μόλις μία ημέρα!

38 διασώσεις έκαναν οι ναυαγοσώστες των Χανίων μέσα σε μόλις μία ημέρα.

«Κατά την πλειονότητά τους είναι τουρίστες οι οποίοι δεν δίνουν καμία απολύτως σημασία στις προειδοποιητικές πινακίδες αλλά και στις οδηγίες των ναυαγοσωστών να μην μπούνε μέσα στη θάλασσα καθώς υπάρχουν ισχυρά ρεύματα. Μάλιστα, οι περισσότεροι έχουν καταναλώσει τόσο φαγητό όσο και αλκοόλ, γεγονός που δυσκολεύει τα πράγματα», επισημαίνει στο cretapost ο κ. Λιτινάκης.

Μάλιστα ο κ. Λιτινάκης αναφέρθηκε και στους πολλούς πνιγμούς που έχουν σημειωθεί φέτος στην Κρήτη ο οποίος εξήγησε τους λόγους λέγοντας πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ισχυροί βοριάδες που δημιουργούν επικίνδυνες θάλασσες ιδιαίτερα στα βόρεια του νησιού αλλά και ότι ο κόσμος αγνοεί επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις μας και βουτάει απερίσκεπτα στη θάλασσα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση