HomeΚΡΗΤΗΤόσκας προς Αυγενάκη: «Ικανοποιητική και πλήρης η αστυνομική δύναμη στο Ηράκλειο»

Τόσκας προς Αυγενάκη: «Ικανοποιητική και πλήρης η αστυνομική δύναμη στο Ηράκλειο»

Τι απαντά ο υπουργός στον βουλευτή της ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για την ανεπαρκή αστυνόμευση της κρητικής υπαίθρου και των πόλεων, απαντά ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Τόσκας.

«Για τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, προκηρύχθηκε συνολικά, κατά τις τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους, σημαντικός αριθμός θέσεων προσωπικού, οι οποίες θα καλυφθούν έως το τέλος του μηνός Αυγούστου, ενώ παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυσή τους κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους».

Με αυτές τις γενικόλογες υποσχέσεις, κι ενώ το τέλος Αυγούστου είναι τώρα, απαντά ο αρμόδιος Υπουργός, ενώ οι αόριστες παροχολογίες του -φαίνεται γίνονται στο πλαίσιο των γενικότερων υποσχέσεων της Κυβέρνησης ενόψει της ΔΕΘ- δεν συνάδουν με τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις των ίδιων των Αστυνομικών, οι οποίοι ανελλιπώς αναφέρουν ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό στις αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης, έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών ασφαλείας προς τους πολίτες.

Σαν να μην έφτανε αυτό  και προσβάλλοντας τη νοημοσύνη όλων, στις αναφορές μας ότι: «το ΤΑΕ Ηρακλείου έχει διαλύσει και είναι μόνο για να συμμετέχει στα αστυνομικά μέτρα σε αεροδρόμιο, Χερσόνησο και Μάλια», κάτι που καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, ο Υπουργός αναφέρει πως: «στο πλαίσιο της κάλυψης των ανακυπτουσών – εποχιακών αναγκών των αστυνομικών Υπηρεσιών των τουριστικών περιοχών της χώρας, κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο, οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Ηρακλείου, Χανίων και Λασιθίου ενισχύονται με το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό…».

Παράλληλα, φαίνεται να ρίχνει αλλού τις ευθύνες, αφού όπως αναφέρει «…το ανθρώπινο δυναμικό είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα γενικά αστυνομικά καθήκοντα κατά την κρίση του Διευθυντή, εφόσον οι ειδικές τοπικές ή υπηρεσιακές συνθήκες το απαιτούν», ενώ συνεχίζει ότι «παρέχεται η δυνατότητα στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης … και στους Διευθυντές … να αποσπούν – μετακινούν το προσωπικό τους … ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες». Ο Υπουργός φαίνεται να ελπίζει πως η Αστυνομία μπορεί να κάνει θαύματα και με την αναδιανομή του ίδιου του προσωπικού, που είναι ήδη ελλιπές, σε άλλα καθήκοντα, θα πολλαπλασιάσει το προσωπικό! Όμως, χρειάζεται να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις και να δημιουργηθούν νέες για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης.

Τέλος, καμία απάντηση δεν έδωσε ο Υπουργός για την υποβάθμιση της αστυνόμευσης της ενδοχώρας της Κρήτης, για τις περιπολίες των ΤΑΕ που μειώθηκαν στο Ηράκλειο, για τις νέες υπηρεσίες χωρίς νέες οργανικές θέσεις που πήραν προσωπικό από τις παλιές,  για τις πολλές κενές οργανικές θέσεις. Αντ΄ αυτού, επαίρεται για την καλή λειτουργία της Αστυνομίας και τη μείωση της εγκληματικότητας στην Κρήτη από το 2015 στο 2016, ενώ μένει να δούμε τα στοιχεία του 2017, έτος κατά το οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «αναδιοργάνωσε» τις αστυνομικές υπηρεσίες!

Είναι αξιοσημείωτο, ότι ο Υπουργός δηλώνει ικανοποιημένος, αγνοώντας τις ανησυχίες των πολιτών αλλά και τις συνεχείς εκκλήσεις των αστυνομικών υπηρεσιών που αναφέρονται στην  ελλιπή στελέχωσή τους και την αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες αστυνόμευσης του νησιού.

Ο κ. Υπουργός έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία και τις υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται πολιτικά!

Διαφήμιση
Διαφήμιση