HomeHL-9Προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία: Όλη η Κρήτη στο “πορτοκαλί”

Προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία: Όλη η Κρήτη στο “πορτοκαλί”

Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί για σήμερα Πέμπτη οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι τοπικοί φορείς σε ολόκληρη την Κρήτη, καθώς ελλοχεύει σημαντικός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και στους τέσσερις νομούς του νησιού.
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει σε καθημερινή βάση η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών ολόκληρη η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται στην κατηγορία του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, που σημαίνεται με το πορτοκαλί χρώμα.

Εκτός από την Περιφέρεια Κρήτης στην ίδια κατηγορία εντάσσονται ακόμη οι εξής περιοχές της χώρας:
• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
• Περιφέρεια Κρήτης
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Ικαρία)

xarths-problepshs-kindynou-pyrkagias

Για τον λόγο αυτό, όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, η Περιφέρεια Κρήτης και οι δήμοι βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Σε επιφυλακή και η Πολιτική Προστασία του Δήμου
Σε επιφυλακή έχει τεθεί και το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο σε σχετική του ανακοίνωση υπογραμμίζει:
Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με δελτίου της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από αύριο Πέμπτη 24/08/2017 μέχρι και την Παρασκευή 25/08/2017. Παράλληλα καλεί σε αυξημένη ετοιμότητα το προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό των υπηρεσιών για αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης. Επίσης ενημερώνονται οι κάτοικοι προκειμένου να τεθεί σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών σε κάθε περιοχή”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση