Ο Ουμπέρτο Έκο είχε γράψει ότι τον «Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις» ωστόσο η περασμένη βδομάδα έρχεται να ακυρώσει τον σπουδαίο Ιταλό διανοούμενο καθώς όχι μόνο υπήρξαν ειδήσεις αλλά καταγράφηκαν και πολλές τραγωδίες.

Το cretapost συγκέντρωσε όλα τα σημαντικά γεγονότα που σημειώθηκαν μέσα σε μόλις έξι ημέρες και σας τα παρουσιάζει. Ανάμεσά τους: η διπλή τραγωδία των γονιών που έχασαν την ζωή τους στη θάλασσα για να σώσουν τα παιδιά τους, η – επίσης – διπλή τραγωδία των φοιτητών που παρασύρθηκαν από όχημα καθώς και το τρομοκρατικό χτύπημα στην Βαρκελώνη!

Ας τα θυμηθούμε:

15 Αυγούστου: Δύο γονείς πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να σώσουν τα παιδιά τους

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου στην παραλία Γεροποτάμου όταν δύο γονείς πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να σώσουν τα παιδιά τους.

Πρόκειται για τον 35χρονο Βενιζέλο Στρατάκη και την 37χρονη Κατερίνα Καναβάκη.

Σε κλίμα οδύνης φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου συνόδευσαν στην τελευταία τους κατοικία τους δύο γονείς, τον μεν Βενιζέλο στη Ροδιά το απόγευμα της Τετάρτης, την δε Κατερίνα στις Αρχάνες το πρωί της Πέμπτης.

3

16 Αυγούστου: Καμένη γη στην… Αττική – Εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα

Πάνω από 30.000 στρέμματα γης έγιναν… στάχτη από τη μεγάλη φωτιά που για τέσσερις ημέρες έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της σε Κάλαμο, Βαρναβά και Καπανδρίτι Αττικής.

2

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς ο πρωθυπουργός ήταν… άφαντος και αποφάσισε να κάνει την εμφάνισή του όταν η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο. Μάλιστα, πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις καμένες εκτάσεις ενώ προχώρησε και σε δηλώσεις που άφησαν… εποχή. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αποφύγαμε τα χειρότερα» και πως «η εικόνα αυτή την ώρα είναι μιας απόλυτα ελεγχόμενης κατάστασης».

6

17 Αυγούστου: Δύο φοιτητές παρασύρθηκαν από ΙΧ και βρήκαν τραγικό θάνατο

Μία ακόμα τραγωδία έρχεται να συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν δύο φοιτητές βρίσκουν τραγικό θάνατο όταν το ΙΧ που οδηγούσε 20χρονος στα Κουνουπιδιανά Χανίων τους παρασέρνει.

Πρόκειται για την 20χρονη Στέλλα φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο Κρήτης από τα Μελίσια  και τον 19χρονο Γιάννη από τους Αγίους Αναργύρους Αττικής που είχε έρθει στην Κρήτη για διακοπές.

Ο 20χρονος οδηγός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη ειρήνης κοινωνιών και στέρησης άδειας οδήγησης.

5

17 Αυγούστου: Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Βαρκελώνη

Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα δέχθηκε η Βαρκελώνη της Ισπανίας με διαφορά λίγων ωρών. Η αρχή έγινε το απόγευμα της Πέμπτης όταν ένα λευκό βαν έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πεζούς σκοτώνοντας 13 άτομα και τραυματίζοντας 100 ανθρώπους, ανάμεσά τους και μία Ελληνίδα.

Λίγες ώρες αργότερα, στην κωμόπολη Καμπρίλς, πέντε άντρες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο παρέσυραν και τραυμάτισαν έξι άτομα. Οι δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας.

1

18 Αυγούστου: «Έσβησε» η Ζωή Λάσκαρη

«Έφυγε» αιφνιδίως από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη, στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη, βυθίζοντας σε άφατη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Η αγαπημένη ηθοποιός υπέστη ανακοπή την ώρα που κοιμόταν.

Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι, στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου.

laskarh

19 Αυγούστου: Τρομακτικό τροχαίο με θύμα έναν 41χρονο

Τραγικό θάνατο βρήκε στην άσφαλτο ο Χρήστος Θεοδόσης, οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε ένα τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9 το πρωί στην παλιά εθνική οδό Ηρακλείου – Χερσονήσου, στο ύψος της γέφυρας Αποσελέμη.

Από τη σφοδρή σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με δύο επιβατηγά αυτοκίνητα, το πούλμαν με περίπου 40 επιβαίνοντες εξετράπη της πορείας του και έπεσε από την παλιά γέφυρα του Αποσελέμη στα χωράφια!

Η κηδεία του 41χρονου Χρήστου θα τελεστεί τη Δευτέρα το μεσημέρι.

4

Διαφήμιση
Διαφήμιση