Ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες και θέλετε να βρείτε ένα μέρος να δροσιστείτε από τον καύσωνα στις 4 το απόγευμα; Δυστυχώς, δεν μπορείτε στο Ηράκλειο. Θα μπορούσατε σε σοβαρούς δήμους όπως την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα ακόμα και το Ρέθυμνο. Στο Ηράκλειο όμως είναι αδύνατον! Κι αυτό γιατί οι δέκα κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου λειτουργούν με ωράριο… δημοσίου καθώς ανοίγουν στις 8.30 το πρωί και κλείνουν στις 3.30 το μεσημέρι.

Μόνο το Πολύκεντρο στην οδό Ανδρόγεω λειτουργεί σήμερα έως τις 12 το βράδυ άρα τυχεροί είναι εκείνοι που θα βρίσκονται στην καρδιά της πόλης.

Οι υπόλοιποι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είναι αναγκασμένοι να βιώσουν τον καύσωνα χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία, την ώρα βέβαια που σύσσωμη η δημοτική αρχή βρίσκεται στα γραφεία της με όλες τις ανέσεις όπως aircondition και ανεμιστήρες.

Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση αναδεικνύει τον ελλειπή προγραμματισμό που εκπόνησε η Πολιτική Προστασία του δήμου Ηρακλείου για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Κανένας σοβαρός δήμος δεν λειτουργεί τις κλιματιζόμενες αίθουσες έως τις 3.30 το μεσημέρι, την ώρα δηλαδή που ο καύσωνας βρίσκεται στο ζενίθ!

Πού θα πάει ο ηλικιωμένος; Πού θα πάει η έγκυος γυναίκα; Πού θα πάνε οι άνθρωποι που έχουν καρδιακά προβλήματα; Η απάντηση είναι… άγνωστο!

Από την άλλη μεριά προκύπτει και το εξής: Στις 3.30 που κλείνουν οι αίθουσες οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες καλούνται να φύγουν από τον κλιματισμό και να βγουν στον δρόμο μέσα στη «λάβα» του καλοκαιριου;

Μήπως θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του δήμου να σοβαρευτεί έστω και την ύστατη στιγμή και να επανασχεδιάσει τον προγραμματισμό της για την αντιμετώπιση του καύσωνα τουλάχιστον για τις δύο δύσκολες ημέρες που έρχονται;

Διαφήμιση
Διαφήμιση