HomeHL-SportsΖαγοράκης: «Σαν έδρα της Εθνικής η Κρήτη»

Ζαγοράκης: «Σαν έδρα της Εθνικής η Κρήτη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκινημένος δήλωσε από την παρουσία του κόσμου ο Καραγούνης * Τι είπε ο Δέλλας

Πολύ ωραία αποδείχτηκε τελικά η πρωτοβουλία να γίνει φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Παγκρήτιο ανάμεσα στην Εθνική του 2004 και στους παλαίμαχους της Ίντερ. Το ματς διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης  και φαίνεται πως το απόλαυσαν και όσο το παρακολούθησαν και εκείνοι που έπαιξαν.

Ο εμβληματικός αρχηγός της «γαλανόλευκης», ο οποίος σήκωσε την κούπα στην Πορτογαλία, είχε μόνο καλά λόγια να πει για την παρουσία του κόσμου στην Κρήτη, ενώ δεν έκρυψε πως θα ήθελε να γίνονται πιο συχνά τέτοια ματς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θοδωρή Ζαγοράκη στην κάμερα της Cosmote TV:

«Σήμερα ήταν το κάτι διαφορετικό κόντρα σε ένα σύλλογο με τεράστια ονόματα. Σημασία έχει ότι μαζεύτηκε πολύς κόσμος. Στην Κρήτη πάντα αισθανόμαστε οικεία, είναι σαν έδρα της Εθνικής. Βέβαια εμείς ήρθαμε εδώ για έναν σκοπό που είναι ιερός και είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό, το παιχνίδι βέβαια ήταν εντελώς φιλικό».

Υπάρχει άλλος Ευρωβουλευτής που να παίζει ποδόσφαιρο;

«Δε νομίζω, απ’ ότι ξέρω όχι».

Πως το είδες το παιχνίδι;

«Δεν περίμενα ο ρυθμός να είναι τόσο γρήγορος, όσο γρήγορο μπορούμε να τον δούμε εμείς μέσα στο γήπεδο. Δεν μένουμε σε αυτό. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που βοήθησαν, όλη την Κρήτη γενικότερα γιατί δεν ήταν φίλαθλοι μόνο από το Ηράκλειο. Μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε.

Το φιλικό είχε ένα φιλανθρωπικό σκοπό για εμάς αλλά τώρα πρέπει να κοιτάξουμε και την Εθνική Ελλάδος που παίζει την Παρασκευή. Να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και πρέπει να φύγουμε από το φιλικό και να σκεφτούμε το επίσημο ματς και να ευχηθούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα καθώς όλοι είμαστε φίλοι της Εθνικής ομάδας».

Μήπως αυτό που ζήσαμε σήμερα θα πρέπει να γίνεται πιο συχνά, δυο-τρεις φορές το χρόνο;

«Ή κάθε εβδομάδα (σ.σ. γέλια). Όχι κάθε εβδομάδα δεν θα αντέχουμε. Το έχουμε στο μυαλό μας να γίνει κάτι τέτοιο. Πρέπει να αποδεχόμαστε κάθε πρόταση που θα είναι για φιλανθρωπικό σκοπό. Πρέπει να γίνεται οργανωμένα, εννοώ σε ό,τι έχει να κάνει με τις προπονήσεις και αυτή η Εθνική θα έχει διάρκεια».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καραγκούνης είπε:

Βρεθήκατε πίσω στο σκορ αλλά στο δεύτερο μέρος ισοφαρίσατε;

«Για αυτό βάλαμε τον Κώστα για να ισοφαρίσει και να μην χάσουμε το ματς στην κανονική διάρκεια. Ευχαριστούμε τον κόσμο ήταν συγκινητική η παρουσία του κόσμου. Έδειξαν ότι αγάπησαν όλοι αυτό το παιχνίδι και τον φιλανθρωπικό σκοπό για τον οποίο έγινε».

Ο Άγγελος Χαριστέας δήλωσε ότι θα γίνει ένσταση επειδή έπαιξες και με την Ίντερ. Τι έχεις να πεις;

«Δεν θέλω να με τιμωρήσουν μόνο και να χάσω τα υπόλοιπα ματς. Δεν παίρνουμε ποτέ παιχνίδι στα χαρτιά».

Για το παιχνίδι της Εθνικής με την Βοσνία τι μπορούμε να περιμένουμε;

«Είναι δύσκολο το παιχνίδι. Η Εθνική Ελλάδος έχει δείξει ανεβασμένη, παίζει σαν ομάδα το τελευταίο διάστημα και θεωρώ ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Τέλος, ο Τραϊανός Δέλλας σχολίασε:

«Θέλω να ξεκινήσω με ευχαριστίες. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που διοργάνωσαν το παιχνίδι. Επίσης, θέλω να σταθώ στον κόσμο, καθώς βρέθηκαν στο γήπεδο περισσότεροι από 15.000 φίλαθλοι. Αυτό σημαίνει πως ο κόσμος αγαπάει το ποδόσφαιρο, αρκεί να παίζεται με σωστούς κανόνες προκειμένου να έρχεται με την οικογένειά του στο γήπεδο. Με πολλά παιδιά απ’ την Ίντερ έχουμε παίξει τόσο ως αντίπαλοι όσο κι ως συμπαίκτες. Ένα μήνυμα που πέρασε σήμερα είναι πως μπορούν να γίνονται όμορφα παιχνίδια και να έρχεται ο κόσμος με τις οικογένειές τους.

Σίγουρα το ματς με τη Βοσνία είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και στον προπονητή της ομάδας. Αν δώσουν το 100%, όπως κάνουν το τελευταίο διάστημα, τότε θα βγουν με ψηλά το κεφάλι. Τους εύχομαι καλή τύχη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση