HomeΚΟΣΜΟΣΜαδούρο σε Τραμπ: Μακριά τα βρώμικα χέρια σου από τη Βενεζουέλα

Μαδούρο σε Τραμπ: Μακριά τα βρώμικα χέρια σου από τη Βενεζουέλα

Έπειτα από τις νέες κυρώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη σφοδρή αντίδραση του Νικολάς Μαδούρο προκάλεσαν οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας.

«Αρκετά ανακατεύτηκες… Πήγαινε σπίτι σου Ντόναλντ Τραμπ. Φύγε από τη Βενεζουέλα», είπε ο πρόεδρος της χώρας σε ομιλία που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Μακριά τα βρώμικα χέρια σου από εδώ», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

Η διοίκηση Τραμπ επέβαλε κυρώσεις στον επικεφαλής δικαστή και επτά άλλα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας, για την απόφαση να αφαιρέσει τις νομοθετικές αρμοδιότητες από το Κογκρέσο, στο οποίο έχει την πλειοψηφία η αντιπολίτευση. Στόχος των νέων κυρώσεων είναι να ενταθεί η πίεση στον Μαδούρο και τους οπαδούς του, σημειώνει το Reuters.

Την Πέμπτη, ο Τραμπ είχε εκφράσει την απογοήτευσή του για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, χαρακτηρίζοντάς την ως ντροπή για την ανθρωπότητα. Αν και αρχικά ο Μαδούρο είχε καλέσει τον κόσμο να δώσει στον Αμερικανό πρόεδρο μία ευκαιρία, όταν εξελέγη, οι διαθέσεις του άλλαξαν.

«Οι επιθέσεις του προέδρου Τραμπ ενάντια στον λαό της Βενεζουέλας, την κυβέρνηση και τους Θεσμούς της έχουν ξεπεράσει όλα τα όρια», ανέφερε ανακοίνωση της κυβέρνησης, που κατηγορούσε την Ουάσινγκτον ότι επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και να υποκινήσει ξένες παρεμβάσεις.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση