HomeHL-CultureΗ Αθηνά Τσαγγάρη στην κριτική επιτροπή του Cinéfondation στις Κάννες

Η Αθηνά Τσαγγάρη στην κριτική επιτροπή του Cinéfondation στις Κάννες

Θα κριθούν 16 σπουδαστικές ταινίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη (Attenberg, Chevalier) είναι μέλος της κριτικής επιτροπής στο τμήμα Cinéfondation, στο οποίο προβάλλονται 16 σπουδαστικές ταινίες.

Η κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό Κρίστιαν Μουντζίου θα απονείμει τρία βραβεία σε σπουδαστικές ταινίες, τα οποία θα ανακοινωθούν σε τελετή απονομής στις 26 Μαΐου.

Επίσης, θα απονείμει και τον νικητή του Χρυσού Φοίνικα για Μικρού Μήκους Ταινίες (στο διαγωνιστικό συμμετέχουν συνολικά εννέα ταινίες). Αυτό το βραβείο θα απονεμηθεί στην τελετή απονομής των βραβείων του Φεστιβάλ, την Κυριακή 28 Μαΐου.

Ποια είναι η Αθηνά Τσαγγάρη

Είναι Ελληνίδα σκηνοθέτιδα, κινηματογραφική παραγωγός και σχεδιάστρια προβολών.

Συνίδρυσε την εταιρεία παραγωγής Ηaos Film το 1997, ενώ σπούδαζε σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο του Ώστιν. Η πρώτη της σκηνοθεσία ήταν το The Slow Business of Going (2000). Το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου εργάστηκε σε διάφορες προβολές Μέσων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Οι επόμενες ταινίας μεγάλου μήκους της ήταν το Attenberg (2010) και το Chevalier (2015). Η τελευταία πρόκειται να είναι η ελληνική συμμετοχή στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για τα Βραβεία Όσκαρ του 2017. Για την ταινία Attenberg, η Τσαγγάρη έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας, καθώς και με το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στις ταινίες που έχει κάνει την παραγωγή με τη Haos Film είναι οι Κινέττα (2005), Κυνόδοντας (2009) και Άλπεις (2011) του Γιώργου Λάνθιμου, ο οποίος είχε έναν κεντρικό ρόλο στο Attenberg.

In.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση