HomeHL-9Τεράστιες ποσότητες κηπευτικών της Ιεράπετρας…καταλήγουν στις χωματερές

Τεράστιες ποσότητες κηπευτικών της Ιεράπετρας…καταλήγουν στις χωματερές

Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεράστιες είναι οι ποσότητες αγροτικών προϊόντων που ήδη έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια, με τις αποθήκες και τα δημοπρατήρια να είναι συνεχώς γεμάτα αναμένοντας την πιθανότητα καταγραφής και πετώντας στο μεταξύ τις ποσότητες που σαπίζουν.

Τις τελευταίες μέρες 4-5 μέρες τα προϊόντα που λαμβάνουν οι έμποροι είναι τεράστιες όπως λέει ο κ. Καραλάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι κάτι που ούτε οι ίδιοι οι έμποροι δεν το περίμεναν, ενώ και οι ποιότητα των προϊόντων είναι χαμηλή όπως ήταν και την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αιτίες για αυτή την κατάσταση σύμφωνα με τον κ. Αγγελάκη από τον συναιτερισμό Ανατολή, είναι πολλές και έχουν να κάνουν τόσο με τον καιρό, με τις μεγάλες εισαγωγές ντομάτας που έχουν γίνει και έχουν ρίξει δραματικά τις τιμές αλλά και την εξαγγελία της απεργίας της ΠΝΟ. Πλέον έχει χαθεί η ομαλή ροή της κίνησης των προϊόντων και έχουν χαθεί κάποιες απ’ τις αγορές του χειμώνα.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Δασκαλάκης, η διαδικασία για το συγκρότηση της επιτροπής καταγραφής των ποσοτήτων είναι σε εξέλιξη το πρωί της Δευτέρας με επαφές που γίνονται με τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, και όπως φαίνεται μέσα στην μέρα θα έχει γίνει η συγκρότηση για να αρχίσουν οι καταγραφές από αύριο.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι οι ποσότητες που θα καταγραφούν δεν πρόκειται να αποζημιωθούν αφού δεν πρόκειται για μια διαδικασία απόσυρσης, αλλά ενός υπολογισμό του άμμεσου και έμεσου κόστους από την απεργία με σκοπό να είναι σε θέση να ξεκινήσουν διαδικασίες για τον νομικό καταλογισμό ευθυνών στους διοικητικά αρμόδιους.

Όπως λέει , αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό το οποίο θα συμβεί για πρώτη φορά στην περιοχή και είναι πολύ απαραίτητο ώστε να υπάρχουν όλα τα αξιόπιστα στοιχεία και για την πίεση για ενεργοποίηση του νόμου για το πλοίο ασφαλείας τόσο αυτή την φορά όσο και μελλοντικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση