HomeΚΟΣΜΟΣΠώς ο Μακρόν και η Λεπέν τσάντισαν τον Πάπα

Πώς ο Μακρόν και η Λεπέν τσάντισαν τον Πάπα

Έχει άποψη επί παντός επιστητού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μου διηγήθηκαν ότι στο γαλλικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ οι δύο υποψήφιοι πέταγαν πέτρες. Ό,τι ο ένας δεν άφηνε τον άλλον να τελειώσει, αλλά με τον τρόπο αυτό χάνεται η έννοια του διαλόγου», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, για το ντιμπέιτ των Μακρόν και Λεπέν.

Μιλώντας σε χιλιάδες μαθητές στο Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος ξεκαθάρισε βέβαια ότιδεν γνωρίζει την προσωπική ιστορία και πορεία των δύο Γάλλων υποψήφιων, δεν ξέρει από πού προέρχονται.

«Γνωρίζω ότι η μία είναι εκπρόσωπος της δεξιάς, αλλά ο άλλος δεν ξέρω από πού προέρχεται, και για τον λόγο αυτό δεν μπορώ να εκφράσω σχετική άποψη», είπε ο ποντίφικας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «Είναι πιο εύκολο να καταστρέφεις, παρά να ακούς με σεβασμό και πραότητα».

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν αρκέστηκε όμως στις γαλλικές εκλογές.

Αναφερόμενος στη μη πυρηνική βόμβα την οποία έριξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Αφγανιστάν πριν από τρεις εβδομάδες, τόνισε με έμφαση «ντράπηκα για το ότι την ονόμασαν «μητέρα όλων των βομβών». Η μητέρα μάς δίνει τη ζωή και η βόμβα αυτή προκαλεί θάνατο. Αποκαλούμε μητέρα αυτόν τον μηχανισμό, τι μας συμβαίνει;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση