HomeΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Έρευνα στα λογιστικά βιβλία της Rolls-Royce διέταξαν οι αρχές

Βρετανία: Έρευνα στα λογιστικά βιβλία της Rolls-Royce διέταξαν οι αρχές

Θα συνεργαστεί η KPMG που τα «κρατά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έρευνα για να διερευνηθεί η ακρίβεια των οικονομικών στοιχείων και εν γένει ο εποπτικός ρόλος της εταιρείας λογιστών KPMG στα βιβλία της βρετανικής εταιρείας κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών Rolls-Royce ξεκίνησαν οι αρμόδιες αρχές της Βρετανίας.

Η έρευνα ακολούθησε συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει τον περασμένο Ιανουάριο η Rolls-Royce με το Γραφείο για την καταπολέμηση της Μεγάλης Απάτης, που προέβλεπε την καταβολή από την εταιρεία προστίμου 671 εκατ. στερλινών (792 εκατ. ευρώ) για τη ρύθμιση κατηγοριών για διαφθορά.

Η KPMG ανακοίωσε ότι συνεργάζεται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και σημείωσε ότι «έχει εμπιστοσύνη στην ποιότητα της δουλειάς της». Η συμφωνία σχετίζεται με σκάνδαλα δωροδοκίας και διαφθοράς στα οποία εμπλέκονται μεσάζοντες σε υπερπόντιες αγορές, όπως είναι της Ινδονησίας και της Κίνας.

«Είναι σημαντικό οι ρυθμιστικές αρχές που ενεργούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον να επανέρχονται σε ορισμένες υψηλού προφίλ υποθέσεις. Θα συνεργαστούμε πλήρως με την έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας που έπονται των αρχικών ερευνών που διεξήγαγε το Γραφείο για την καταπολέμηση της Μεγάλης Απάτης στη Rolls-Royce», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η KPMG.

Η KPMG, η μεγαλύτερη εταιρεία λογιστών στον κόσμο, κρατά τα βιβλία της Rolls-Royce τα τελευταία 26 χρόνια. Αλλά την επόμενη χρονιά θα αντικατασταθεί από την PriceWaterhouseCooper.
tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση