HomeHL-SportsΟλυμπιακός Aναντολού Εφές 87-78

Ολυμπιακός Aναντολού Εφές 87-78

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ψηλά τη σημαία του ελληνικού μπάσκετ φρόντισε να κρατήσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος ξεπέρασε θριαμβευτικά τον σκόπελο της Aναντολού Εφές και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για την… αγαπημένη του Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου θα διεξαχθεί το φετινό Final Four της Euroleague (19-21/5).

Ο Ολυμπιακός θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού μπάσκετ στο Final Four, απόντος του Παναθηναϊκού…Πέντε χρόνια μετά τον αλήστου μνήμης τελικό της Πόλης, στον οποίο είχαν κάνει την επική ανατροπή απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πανηγυρίζοντας το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους, οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να… ράψουν το τέταρτο αστέρι στη φανέλα τους επί τουρκικού εδάφους απέναντι και πάλι στους Ρώσους (σ.σ. θα αντιμετωπίσουν το συγκρότημα του Ιτούδη στον ημιτελικό με τις Ρεάλ και Φενέρ να συνθέτουν το άλλο ζευγάρι).

 Αυτό θα συμβεί καθώς την Τρίτη ο Ολυμπιακός σε ένα ΣΕΦ, που δεν έπεφτε ούτε… καρφίτσα, κατάφερε να επικρατήσει με 87-78 της Εφές κι έτσι, κάνοντας το 3-2 στη σειρά των μεταξύ τους αγώνων για τα πλέι οφ, θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού μπάσκετ στη μεγάλη γιορτή της κορυφαίας διοργάνωσης, απόντος του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου διόρθωσε τις… ανορθογραφίες του πρώτου μέρους και βγάζοντας ψυχή και πάθος στο παρκέ στο δεύτερο μισό του ματς κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του συγκροτήματος του Περάσοβιτς, που, ενώ έκανε το 2-1 στη σειρά, υποτάχθηκε δις από τους πρωταθλητές Ελλάδας στον τέταρτο και πέμπτο αγώνα, γνωρίζοντας εν τέλει τον αποκλεισμό από το Final Four.

O Πρίντεζης 'πνίγεται' στις αγκαλιές φιλάθλων του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση

O Πρίντεζης ‘πνίγεται’ στις αγκαλιές φιλάθλων του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση

Για να φτάσει βέβαια για δέκατη φορά στην ιστορία του και 6η τα τελευταία 9 χρόνια (από το 2009 στο Βερολίνο) σε φάιναλ φορ Euroleague ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ο Βασίλης Σπανούλης να δείξει και πάλι την τεράστια κλάση του.

Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας τελείωσε το ματς με 22 πόντους και έξι ασίστ, έχοντας καθοριστική συμβολή στη νίκη-πρόκριση των Πειραιωτών που πήραν πολύτιμα καλάθια ακόμη από τους Πρίντεζη (14π.) και  Γκριν (8π.), την ώρα που ο Παπανικολάου και οι υπόλοιποι παίκτες έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ.

Στον αντίποδα έξι παίκτες με διψήφιο πόντων είχε η Εφές, η οποία δεν μπορεσε να ακολουθήσει τη Φενέρμπαχτσε στο Final Four, στο οποίο έχουν κλείσει θέση ήδη η Ρεάλ και η κάτοχος του τροπαίου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 37-41, 63-58, 87-78

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (1), Μπιρτς 9 (11 ριμπ.), Γιανγκ 3, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 22 (2), Γουότερς, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοφ 8, Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 4.

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 10 (2), Χάνεϊκατ 10 (2), Μπαλμπάι, Μπράουν 10, Οσμάν 11 (1), Γκρέιντζερ 10, Ερτέλ 10, Πολ 9 (3), Ντάνστον 4, Κερκ 4.

O Παπανικολάου πανηγυρίζει έξαλλα καλάθι που πέτυχε

O Παπανικολάου πανηγυρίζει έξαλλα καλάθι που πέτυχε

 

Mία από τις πολλές μάχες στους... αιθέρες

Mία από τις πολλές μάχες στους… αιθέρες

 

O Bασίλης Σπανούλης σε θέση άμυνας

O Bασίλης Σπανούλης σε θέση άμυνας

 

Το κατάμεστο ΣΕΦ από... ψηλά

Το κατάμεστο ΣΕΦ από… ψηλά

 

Kαι ο -πλέον- δημοφιλής μάνατζερ ράγκμπι από το Survivor βρέθηκε στο ΣΕΦ

Kαι ο -πλέον- δημοφιλής μάνατζερ ράγκμπι από το Survivor βρέθηκε στο ΣΕΦ

 

Oι δύο προπονητές ανταλάσσουν λάβαρα

Oι δύο προπονητές ανταλάσσουν λάβαρα

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μαζί με τη σύζυγό του πήγαν ΣΕΦ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μαζί με τη σύζυγό του πήγαν ΣΕΦ

 

Από νωρίς οι φίλοι των Πειραιωτών έχουν γεμίσει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Από νωρίς οι φίλοι των Πειραιωτών έχουν γεμίσει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

 

Δεν πέφτει... καρφίτσα στο ΣΕΦ

Δεν πέφτει… καρφίτσα στο ΣΕΦ
Διαφήμιση
Διαφήμιση