HomeCity GuideΠανελλήνιο συνέδριο για τον εθελοντισμό και την κοινοτική ενδυνάμωση

Πανελλήνιο συνέδριο για τον εθελοντισμό και την κοινοτική ενδυνάμωση

Η τρίτη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Επιστημονικό  Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ) στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου:  «Κρήτη – Χανιά, 2017: 1η Συνδιάσκεψη Πόλης για τον Εθελοντισμό και την Κοινοτική Ενδυνάμωση» πρόκειται να  πραγματοποιήσουν ένα αριθμό δράσεων και δραστηριοτήτων στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν εκτός από τους μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Χανίων και όλοι όσοι ενδιαφέρονται αποδεικνύοντας στην πράξη το πώς “Η Πόλη Δικτυώνεται! Μαθαίνει να λέει ΝΑΙ στο Συνάνθρωπο και στη Ζωή” ως ζητούμενο της Συνδιάσκεψης. Ενδεικτικά θα πραγματοποιηθούν:

Για μαθητές και εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης:

  • Εικαστική Δραστηριότητα
  • Περιβαλλοντική Δράση (δενδροφύτευση) στο πάρκο της Αμπεριάς
  • Ανοικτό Σχολικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού

Για ενήλικες και παιδιά:

  • Γύρος Υγείας με τα Πόδια και με τα Ποδήλατα
  • Περπάτημα με τα ζώα συντροφιάς από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Το Συνέδριο – Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από τις 12 έως τις 14 Μαΐου 2017. Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και στήριξης «Ορίζοντας», το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων (ΠΕΠΣΥ), ενώ ταυτόχρονα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του Σουηδικού Επιμορφωτικού Οργανισμού ΑΒF και του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης. Τέλος, το Συνέδριο πραγματοποιείται με την  συνεργασία των περιαστικών Δήμων Πλατανιά, Αποκορώνου, Καντάνου-Σελίνου, Σφακίων, Κισάμου και πολλών άλλων φορέων του τόπου.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Εντοπίζοντας τη δράση που σας ενδιαφέρει στο http://www.cretaadulteduc.gr/cms/?q=node/156 και στέλνοντας αντίστοιχα mail. Αναφορικά με τις τρεις δράσεις του Γύρου Υγείας (με τα πόδια, τα ποδήλατα, τα ζωάκια) συμπληρώνοντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα  https://goo.gl/forms/YnVgYer9NCPtxbQ43, αλλά και στα τηλέφωνα Α/θμιας& Β/θιας Εκπ/σης και του Συλλόγου ‘ΟΡΙΖΟΝΤΑ’ που παρατίθενται παρακάτω.

Δηλώστε Εθελοντές:

Αν θέλετε να στηρίξετε τις παραπάνω δράσεις παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω Φόρμα: https://goo.gl/forms/JDZ5j6WWfU6AollS2

Πληροφορίες:

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

  • Κατερίνα Ζομπανάκη, Προϊσταμένη Τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας & Απασχόλησης & Αρμόδια για θέματα Αθλητισμού της Π.Ε. Χανίων  28213-40150, 28213 – 40204, zompanaki @crete.gov.gr
  • ΕΔΕΕΚ Εmail: [email protected]

Α/θμια & Β/θμια Εκπαίδευση

  • Α/θμια Εκπαίδευση: Ευγενία Παπαδομαρκετάκη (Εmail: [email protected], Τηλέφωνο: 6948205785)
  • Β/θμια Εκπαίδευση: Νεκτάριος Ξανθουδάκης (Email: [email protected] Τηλέφωνο: 6974936326)

Σκακιστική Ακαδημία Χανίων

  • Κώστας Τσαρουχάς

Εmail: [email protected], Τηλέφωνο: 2821 0 55088

Διαφήμιση
Διαφήμιση