HomeHL-9Αναθέρμανση της καταναλωτικής κίνησης προσδοκούν οι έμποροι

Αναθέρμανση της καταναλωτικής κίνησης προσδοκούν οι έμποροι

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε … πασχαλινούς ρυθμούς άρχισε να κινείται από σήμερα Κυριακή των Βαΐων η αγορά και στο Ηράκλειο, ενώ αύριο Μεγάλη Δευτέρα τίθεται σε εφαρμογή το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Μολονότι οι καταναλωτές στη συντριπτική τους πλειονότητα θα περιοριστούν και αυτή τη φορά στα απολύτως απαραίτητα και μετά από σχολαστική έρευνα αγορά, οι έμποροι του Ηρακλείου περιμένουν τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας  για να αυξήσουν τους τζίρους τους, ημέρες κατά τις οποίες η καταναλωτική κίνηση παρουσιάζεται περισσότερο αυξημένη.

Για μία ακόμη φορά την τιμητική τους θα έχουν τα παιδικά είδη, ρούχα και παπούτσια ως επί το πλείστον όπως επιβάλλει το έθιμο για τους νονούς και φυσικά οι αναστάσιμες λαμπάδες. Ώθηση στην καταναλωτική ζήτηση αναμένεται να δώσουν οι ονομαστικές εορτές της περιόδου του Πάσχα, καθώς αρκετοί θα είναι και εκείνοι που θα θελήσουν να κάνουν δώρα σε αγαπημένα τους πρόσωπα. Όπως είναι αναμενόμενο η μεγαλύτερη κατανάλωση θα σημειωθεί στα τρόφιμα και στα γλυκά που συνοδεύουν τα εορταστικά οικογενειακά τραπέζια των ημερών, αλλά και τα νηστίσιμα για τις ανάγκες των νοικοκυριών στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο μέσος καταναλωτής παραμένει συγκρατημένος στις αγορές του, ιεραρχώντας τις ανάγκες του.

Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Στο μεταξύ, όπως προβλέπεται από τον νόμο, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σήμερα Κυριακή, έως τις 6:00 το απόγευμα. Μολονότι ο Εμπορικός Σύλλογος δεν επιβάλλει στα μέλη του τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους, ωστόσο το άνοιγμα των καταστημάτων είναι προαιρετικό για τους εμπόρους που το επιθυμούν. Παράλληλα, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου έχει προχωρήσει σήμερα σε 24ωρη απεργία καλώντας τους εμποροϋπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά και διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς, λίγο μετά το άνοιγμα των καταστημάτων έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στη λεωφόρο Δικαιοσύνης.

Το ωράριο της Μεγάλης Εβδομάδας

Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, από αύριο Μεγάλη Δευτέρα και έως το Μεγάλο Σάββατο, τα καταστήματα θα λειτουργούν ως εξής, με βάση το εορταστικό ωράριο:

Μ. Δευτέρα: 9.00-14.30 το πρωί και 17.30-21.00 το απόγευμα

Μ. Τρίτη: 9.00-14.30 το πρωί και  17.30-21.00 το απόγευμα

Μ. Τετάρτη: 9.00-14.30 το πρωί και 17.30-21.00 το απόγευμα

Μ. Πέμπτη:  με συνεχές ωράριο από τις 9.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ

Μ. Παρασκευή: από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 18.00 το απόγευμα

Μ. Σάββατο: από τις 9.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι

Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση