HomeΕΛΛΑΔΑΑντιμέτωπος με απόλυση από τη βουλή ο χρυσαυγίτης που ξυλοκόπησε τον φοιτητή

Αντιμέτωπος με απόλυση από τη βουλή ο χρυσαυγίτης που ξυλοκόπησε τον φοιτητή

Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό των υπαλλήλων της βουλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής, του μετακλητού  στο γραφείο του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου που προφυλακίσθηκε για τον ξυλοδαρμό φοιτητή, για την οριστική παύση της εργασιακής του σχέσης με το κοινοβούλιο εισηγήθηκε ο κ. Νίκος Βούτσης.

Αιτία για την εισήγηση του Προέδρου αποτελεί η ποινική δίωξη κατά του εν λόγω υπαλλήλου για τον ξυλοδαρμό νεαρού φοιτητή. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή του κ. Βούτση προς το πειθαρχικό συμβούλιο, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής επικοινώνησαν με την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών η οποία και επιβεβαίωσε ότι κατά του 42χρονου  ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο Πρόεδρος εξηγεί ότι οι αξιόποινες πράξεις στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση του πειθαρχικού παραπτώματος της αναξιοπρεπούς, ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας «που δύναται να επισύρει την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση