HomeΚΡΗΤΗΑπαγορεύονται οι πτήσεις συσκευών καταγραφής εικόνας πάνω από τα δάση

Απαγορεύονται οι πτήσεις συσκευών καταγραφής εικόνας πάνω από τα δάση

Με απόφαση του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κανονισμός πτήσεων θα διέπει στο εξής τη χρήση των UAS, δηλαή των μη επανδρωμένων συσκευών και αεροσκαφών καταγραφής εικόνας και ήχου, λόγω της ραγδαίας τεχνολογικής τους ανάπτυξης αλλά και της διεύρυνσης των επαγγελματικών δραστηριοτήτων που τα χρησιμοποιούν.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, με απόφαση του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία να σημειωθεί ότι δημοσιεύθηκε ήδη στο ΦΕΚ, ορίστηκαν προδιαγραφές, όροι και προϋποθέσεις για την άσκηση της  δραστηριότητας αυτής.

Σε ότι αφορά την Δασική Υπηρεσία, που προστατεύει τις περιοχές περιβαλλοντικής προστασίας και κυρίως αυτές που βρίσκονται κάτω από ειδικό καθεστώς, προβλέπεται απαγόρευση πτήσεων, στο άρθρο 19 παράγραφος 3 του σχετικού εγγράφου.

Αυτό σημαίνει ότι στο εξής, αφού η απόφαση απαγόρευσης ισχύει από την 01/01/2017, καμία πτήση δεν είναι επιτρεπτή για κανένα λόγο πλην των προβλεπόμενων και υπό την προβλεπόμενη διαδικασία, σε περιοχές που χαρακτηριστεί «Natura». Τα αρμόδια Υλωρικά όργανα της Διεύθυνσης Δασών Χανίων θα είναι αυτά που θα ελέγχουν την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση