HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης: «Η λογική του «άστο και βλέπουμε» ζημιώνει την χώρα»

Αυγενάκης: «Η λογική του «άστο και βλέπουμε» ζημιώνει την χώρα»

Οι θέσεις της ΝΔ για την αξιολόγηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Κυβέρνηση είναι συνεπής μόνο στο ραντεβού της με την ασυνέπεια και την αναβλητικότητα», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Παραπολιτικά 90.1 και τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη, Δημήτρη Κουνιά και Ανδρέα Παπαδόπουλο ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων αναφορικά με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση, ο κ. Λ. Αυγενάκης δήλωσε πως: «Η ΝΔ δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει ως σωσίβιο της κυβέρνησης. Τηρώντας υπεύθυνη στάση ως αξιωματική αντιπολίτευση είχαμε πολύ έγκαιρα διαγνώσει την πορεία της Κυβέρνησης που συμπυκνώνεται το γεγονός πως δεν μπορούν και δεν θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση, γιατί πολύ απλά δεν πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις. Ή κάνεις κάτι και το πιστεύεις και το υπηρετείς ή φεύγεις».

Αναφορικά με το εάν η ΝΔ θα στήριζε κάποιες επιλογές της Κυβέρνησης, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο Γραμματέας του Κόμματος είπε πως: «θα μπορούσε να γίνει αυτό, εάν η Κυβέρνηση έλεγε το από πού θα βρεθούν τα χρήματα που θα πρέπει να καλυφθούν» και προσέθεσε ότι «Ωστόσο, η  Κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη σε ένα τραγικό αδιέξοδο, γαντζωμένη στις καρέκλες της εξουσίας».

Ερωτηθείς για το μέλλον της ΔΕΗ και το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης ο κ. Λ. Αυγενάκης είπε πως: «Η ΝΔ είναι υπέρ της αξιοποίησης ενός τμήματος της ΔΕΗ» και σημείωσε πως: «άλλο ζήτημα είναι επί παραδείγματι το δίκτυο και ένα άλλο οι λιγνίτες. Όπως και να ‘χει η ΝΔ είναι υπέρ της αξιοποίησης της ΔΕΗ, δεν εναντιώνεται στις ιδιωτικοποιήσεις. Στόχος μας, το κοινό όφελος πάντα όμως, στο πλαίσιο της διαφάνειας».

Στο τέλος της συνέντευξης ο Γραμματέας του Κόμματος αρνήθηκε πως η ΝΔ έχει δεχθεί πίεση από τους δανειστές να ψηφίσει μέτρα λέγοντας πως «η ΝΔ δεν έχει δεχθεί καμία πίεση. Η πίεση είναι μόνον προς την Κυβέρνηση. Όπως είχε δηλώσει και ο κ Χουλιαράκης, όσο η αξιολόγηση καθυστέρει η χώρα κινδυνεύει, δήλωση που «έπνιξε» η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραμένει όμως απόλυτα αληθής».

Διαφήμιση
Διαφήμιση