HomeHL-SportsΟι κερδισμένοι και οι χαμένοι της διπλής αγωνιστικής της εβδομάδας στην Ευρωλίγκα.

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της διπλής αγωνιστικής της εβδομάδας στην Ευρωλίγκα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Την εβδομάδα που μας πέρασε , διεξήχθη διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Είχαμε αγώνες με πλούσιο θέαμα και τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για όλες τις ομάδες και φυσικά και για τις 2 ελληνικές.

Ας δούμε τις ομάδες που κέρδισαν έδαφος αυτήν την εβδομάδα , αυτές που υποχώρησαν αλλά και συνοπτικά για ποιες δεν άλλαξε κάτι μετά από τις 2 αναμετρήσεις που έδωσαν το τετραήμερο αυτό.

Κερδισμένοι  :

Παναθηναϊκός :  Ο Εξάστερος , μέσα στην εβδομάδα , πέτυχε το 2 στα 2 . Κέρδισε , μάλλον εύκολα με 74-61 , την αδιάφορη και ελλιπή Αρμάνι στο ΟΑΚΑ , αλλά και πέτυχε και σπουδαία νίκη επί της Μπασκόνια στην Ισπανία με 72-63.

Ειδικά  η εκτός έδρας νίκη , ήρθε , επί της κατάλληλης ομάδας στο κατάλληλο χρονικό σημείο , καθώς έτσι την ξεπέρασε στην βαθμολογία , υπερτερεί σε τυχόν ισοβαθμία και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για την 4η θέση και το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας.

Ρεάλ Μαδρίτης- ΤΣΣΚΑ Μόσχας :  Οι 2 πρωτοπόροι , συνεχίζουν χέρι-χέρι καθώς πέτυχαν από 2 νίκες αυτήν την εβδομάδα .

Η Ρεάλ κέρδισε στο κλάσικο την Μπαρτσελόνα με 85-69 στην Μαδρίτη , ενώ πέτυχε και σπουδαία νίκη στο ΣΕΦ με 79-73 επί του Ολυμπιακού , απαγορεύοντας του τα όνειρα για πρώτη θέση.

Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε με 95-85 της Νταρουσάφακα και με 74-85 της Ούνιξ και συνεχίζει να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα , που θεωρητικά θα της φέρει και καλύτερη κλήρωση.

Αναντολού Εφές :  Σε μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα , η Εφές , τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην οκτάδα.

Αυτό το πέτυχε με τις 2 σπουδαίες νίκες αυτής της εβδομάδας , 68-76 στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις και 80-77 επί της Φενερμπακτσέ.

Πλέον ξέρει ότι θα αγωνιστεί με μειονέκτημα έδρας και θα διεκδικήσει την έκπληξη και την είσοδο της στο φάιναλ φορ.

Χαμένοι :

Ερυθρός Αστέρας :  Οι Σέρβοι , υποχώρησαν αυτήν την εβδομάδα στην βαθμολογία , καθώς έχασαν τόσο από τον Ολυμπιακό στην παράταση με 64-66 (κ.ά 58-58) όσο  και από την αδιάφορη Μπαρτσελόνα με  67-54.

Πλέον είναι στην 8η θέση και την τελευταία αγωνιστική που θα αντιμετωπίσει την 9η Νταρουσάφακα , θα κριθούν όλα για το τελευταίο εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Μπασκόνια :  Οι Βάσκοι αν και πέτυχαν σπουδαία νίκη στην Γερμανία επί της Μπάμπεργκ με 96-71 , έχασαν στην έδρα τους από τον ΠΑΟ με 63-72 και έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν στην τετράδα.

Έχουν ακόμα βάσιμες ελπίδες για την τετράδα καθώς έχουν εύκολο πρόγραμμα αλλά πλέον ελπίζουν σε ήττες των από πάνω.

Φενερμπακτσέ : Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς , έχει λυγίσει από τις απουσίες και το σίγουρο πλεονέκτημα έδρας που διαφαινόταν τις προηγούμενες εβδομάδες πλέον μόνο σίγουρο δεν είναι.

Οι Τούρκοι έχασαν από την Μακάμπι με 79-81 με σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο και από την Εφές με 80-77 και πλέον η αναμέτρηση με την Ρεάλ στην Μαδρίτη θα κρίνει τα πάντα.

Ολυμπιακός :  Οι Ερυθρόλευκοι , μπαίνουν σε αυτήν την κατηγορία , καθώς μετά την νίκη τους επί του Ερυθρού Αστέρα με 66-64 στην Σερβία είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν είσοδο στην πρώτη 2άδα .

Όμως η ήττα από την Ρεάλ στο ΣΕΦ με 79-73 , τους περιόρισε κάπως αυτές τις φιλοδοξίες , καθώς θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτό στις 2 εκτός έδρας αναμετρήσεις που απομένουν με Εφές και ΤΣΣΚΑ.

Η τρίτη θέση μοιάζει έτσι το πιθανότερο σενάριο , κάτι που φυσικά θα είναι ένα πολύ καλό πλασάρισμα ενόψει οκτάδας.

Από τις ομάδες που βρίσκονται εκτός οκτάδας , η μόνη που έχει ελπίδες πρόκρισης είναι η Νταρουσάφακα που θα διεκδικήσει με τον Ερυθρό Αστέρα το τελευταίο εισιτήριο..

Από τις υπόλοιπες ομάδες , Μακάμπι  και Μπαρτσελόνα πέτυχαν νίκες γοήτρου μέσα στην βδομάδα κόντρα σε Φενέρ και Ερυθρό Αστέρα αντίστοιχα, χωρίς όμως να αλλάζει κάτι αυτό.

Στις 2 αγωνιστικές που απομένουν θα κριθούν πολλά ,  καθώς η τελική οκτάδα δεν έχει κλείσει όσον αφορά τις ομάδες που την αποτελούν και τις τελικές θέσεις των ομάδων που θα καθορίσει τα ζευγάρια των προημιτελικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση