HomeΚΡΗΤΗΣτους δρόμους οι ερευνητές και στο Ηράκλειο για τα «μπλοκάκια»

Στους δρόμους οι ερευνητές και στο Ηράκλειο για τα «μπλοκάκια»

Συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στην έρευνα και στο Ηράκλειο με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το μισθολογικό και ασφαλιστικό τους καθεστώς.

Η κινητοποίηση, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στην Έρευνα», διοργανώνεται στις 7 Απριλίου από το ΠΑΜΕ και πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας στις 7:00 μ.μ..

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Χτες Πέμπτη 23 Μάρτη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων στην Έρευνα με αφορμή το ζήτημα των απλήρωτων ερευνητών που παραμένουν στο καθεστώς με τα ΄΄μπλοκάκια΄΄. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εργαζόμενοι από το ΙΤΕ, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ με διάφορες εργασιακές σχέσεις όπως μπλοκάκια, μόνιμοι, συμβασιούχοι, ακόμα και ερευνητές άνεργοι χωρίς συμβάσεις, που περιμένουν τα νέα προγράμματα.

Οι έως τώρα συλλογικές και οργανωμένες παρεμβάσεις στις διοικήσεις των ιδρυμάτων και στους ΕΛΚΕ, αναδεικνύοντας τις αιτίες που έχουν οδηγήσει εδώ αλλά και διαμορφώνοντας αιτήματα με βάση τις ανάγκες όλων των εργαζομένων, η από κοινού δράση συλλόγων και σωματείων, όπως για παράδειγμα και με το ΠΑΓΝΗ, οδήγησε στην άμεση λύση των πληρωμών με έναντι.

Παρότι αποτελεί μια ανάσα καλούνται οι εργαζόμενοι στην έρευνα να μην εφησυχάσουν καθώς παραμένουν μετέωροι. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί ποιος θα επωμισθεί τον ΕΦΚΑ, καθώς αλλού δεν δέχονται τιμολόγια όπως στο ΙΤΕ, και αλλού απειλούν με αλλαγές στις συμβάσεις ώστε να κρατήσουν από το μισθό των εργαζομένων τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, όπως γίνεται στους ΕΛΚΕ.

Απαιτούμε:

Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου 4387/2016. Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με δελτίο παροχής υπηρεσιών και τίτλους κτήσης. Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Καμία μείωση αποδοχών. Όχι στα νέα μέτρα!

Κλιμακώνουμε με συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία στο Ηράκλειο, με κάλεσμα του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 7 Απρίλη στις 7μμ στην πλατεία Ελευθερίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση