HomeΚΟΣΜΟΣΡούτε: Εντελώς απαράδεκτο το σχόλιο Ερντογάν

Ρούτε: Εντελώς απαράδεκτο το σχόλιο Ερντογάν

Στην αντεπίθεση ο ολλανδός πρωθυπουργός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι το σχόλιο του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέκρινε τους Ολλανδούς με τους Ναζί, ήταν «εντελώς απαράδεκτο».

Ο Ερντογάν αποκάλεσε την Ολλανδία «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες», αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια προσγείωσης στην Ολλανδία του αεροπλάνου του τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

«Είναι φυσικά ένα τρελό σχόλιο», δήλωσε ο Ρούτε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις εκλογές της 15ης Μαρτίου. «Καταλαβαίνω ότι είναι θυμωμένοι, αλλά αυτό φυσικά ήταν εντελώς απαράδεκτο».

Υπενθυμίζεται ότι την οργή του Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε η απαγόρευση προσγείωσης των Ολλανδικών αρχών στο αεροσκάφος του Τούρκου ΥΠΕΞ Μελβούτ Ταβούσογλου.

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε σήμερα την Ολλανδία «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες». «Μπορείτε να απαγορεύσετε στον υπουργό Εξωτερικών μας να πετάξει, αλλά στο εξής να δούμε πώς θα προσγειώνονται οι πτήσεις σας στην Τουρκία».

Οι αρχές του Ρότερνταμ ανακάλεσαν χθες την άδεια να παραστεί ο τούρκος ΥΠΕΞ σε συγκέντρωση υπέρ των σχεδίων του Ερντογάν να επεκτείνει τις εξουσίες του, που θα τεθούν σε δημοψήφισμα τον ερχόμενο μήνα. Και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν απαγορεύσει τη συμμετοχή τούρκων αξιωματούχων σε τέτοιες συγκεντρώσεις.

parapolitika.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση