HomeHL-Culture«Τα εκθέματα μιλούν» στο Μουσείο Καζαντζάκη

«Τα εκθέματα μιλούν» στο Μουσείο Καζαντζάκη

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «του έτους Νίκου Καζαντζάκη» θα παρουσιασθούν οι συλλογές του μεγάλου συγγραφέα με την δράση «Τα εκθέματα μιλούν».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου από τις 11.00 π.μ. μέχρι τη 13.00 μ.μ. στο Μουσείο Καζαντζάκη κατά την οποία θα γίνει μία διαφορετική παρουσίαση των συλλογών του καθώς σημειώματα, φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα, επιστολές και βιβλία, «ζωντανεύουν», βγαίνουν από τις προθήκες και αποκαλύπτουν την ιστορία τους.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σ’ αυτούς που έχουν γνώση του έργου, αλλά και σε όλους όσοι ζητούν μια διαφορετική αφορμή για να ξεκινήσουν το όμορφο ταξίδι της «ανάγνωσης» του καζαντζακικού έργου επισημαίνει το Μουσείο Καζαντζάκη.

Κατά την εκδήλωση, τα εκθέματα θα παρουσιάσουν και θα «ζωντανέψουν» ο επίκουρος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών Θανάσης Αγάθος, ο σκηνοθέτης, αντιπρόεδρος του Μουσείου Καζαντζάκη Λευτέρης Χαρωνίτης, ο Ιστορικός-Φιλόλογος Νίκος Παπαδάκης, η υπ. Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπεύθυνη Αρχείου Καζαντζάκη Βούλα Βασιλειάδη, ενώ ο σχεδιασμός της σχεδιασμός δράσης έχει γίνει από την Έφη Κεφαλάκη, υπεύθυνη Μόνιμης Έκθεσης του Μουσείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση