HomeHL-SportsΟλυμπιακός-Μπεσίκτας 1-1

Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοιχτούς λογαριασμούς όσον αφορά στην υπόθεση-πρόκριση άφησαν την Πέμπτη ο Ολυμπιακός και η Μπεσίκτας, με το 1-1, το οποίο διαμορφώθηκε στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, για τη φάση των 16 του Europa League, να δίνει πάντως σαφές προβάδισμα στους Τούρκους για την κατάκτηση του εισιτηρίου.

Πάντως το εν λόγω σκορ είναι ανατρέψιμο και είναι πλέον στο… χέρι των πρωταθλητών Ελλάδας να παλέψουν για την πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη, όπου πρέπει να σκοράρουν για να έχουν ελπίδες να βρεθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο στο «Καραϊσκάκη», με τον «παροπλισμένο» επί ημερών Μπέντο, Εστέμπαν Καμπιάσο να παίρνει φανέλα βασικού από τον Βασίλη Βούζα (σ.σ.: έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των πρωταθλητών) δικαιώνοντας τον προπονητή του για την επιλογή του.

Κι αυτό γιατί ο 37χρονος Αργεντινός άσος έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 36ο λεπτό με μία άπιαστη κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας των Τούρκων, έπειτα από σέντρα ακριβείας του Ανσαριφάρντ.

Πάντως στο 53ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση μετά από τραγικό λάθος του Λεάλι. Ο Ιταλός γκολκίπερ προσπάθησε να διώξει και έδωσε ουσιαστικά πάσα στον Αμπουμπακάρ, ο οποίος έκανε την προσποίηση στον Ρέτσο και με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και παθιασμένα στο παιχνίδι και παρ’ όλο που το ματς στο α’ ημίχρονο έδειχνε να είναι ισορροπημένο, στην ουσία οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους αντιπάλους τους, με τον Λεάλι να έχει ρόλο θεατή στο ματς.

Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι σε δύο περιπτώσεις έγιναν απειλητικοί, αλλά με τον Ελιουνούσι να μην μπορεί να τελειώσει αυτό που ξεκινούσε, όπως στο 19′, όταν ελίχθηκε και ξέφυγε μπροστά, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο.

Ο «κομμένος» από τον Μπέντο Καμπιάσο, ήταν αυτός που κοντρολάριζε όλο το ματς του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή, αλλά και αυτός που έβαλε «φωτιά» στο Καραϊσκάκη.

Στο 36′ ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε δεξιά και ο Αργεντινός όρμησε προς την περιοχή. Ο Ιρανός του έβγαλε τη σέντρα και ο Καμπιάσο, όπως ήρθε από πίσω, με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ωστόσο στο β’ ημίχρονο άλλαξε άρδην το σκηνικό του ματς. Η Μπεσίκτας έριξε προειδοποιητική βολή στο 49′ όταν ο Ταλίσκα έπιασε την κεφαλιά από κοντά και ο Λεάλι ίσα που κατάφερε να διώξει την μπάλα κόρνερ, ωστόσο αυτή δεν λήφθηκε υπ’ όψιν από τους Πειραιώτες.

Στο 52′ ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, με την κεφαλιά του Μποτία να φεύγει δίπλα από το δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ισοφάριση, με τον Λεάλι -αντί να διώξει- να στέλνει την μπάλα στον Αμπουμπακάρ κι αυτός με σουτ να τη στέλνει στα δίχτυα.

Στη συνέχεια η Μπεσίκτας πήρε τα «ηνία» του ματς με την ομάδα του Βούζα να δείχνει επηρεασμένη από το 1-1 και στο 55′ λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο γκολ, όταν ο Κουαρέσμα βρέθηκε απέναντι από τον Ιταλό τερματοφύλακα, αυτός απέκρουσε αρχικά, με τον Μπάμπελ να πλασάρει στη συνέχεια και τον Ρέτσο να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο 64′ ο Μποτία αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού και στο 70′ έφυγε και ο κορυφαίος μέχρι εκείνη τη στιγμή Καμπιάσο.

Μοιραία έπεσε ο ρυθμός της ελληνικής ομάδας, που δεν κατάφερε στη συνέχεια κάτι περισσότερο από το να κρατήσει το 1-1. Αυτό το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε η Μπεσίκτας της δίνει το αβαντάζ για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

  Γκολ: 36′ Καμπιάσο (Ολυμπιακός), 53′ Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρασλάν, Γκιονούλ, Μαρτσέλο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Μποτία (64′ Ντα Κόστα), Ρέτσος, Καμπιάσο (70′ Μάρτινς), Ρομαό, Μανθάτης, Ελιουνούσι, Φορτούνης (73′ Μάριν), Ανσαριφάρντ.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενιόλ Γιουνές): Φάμπρι, Μαρτσέλο, Γκιονούλ, Τόσιτς, Αντριάνο, Χάτσινσον, Αρσλάν (46′ Οζιακούπ), Ταλίσκα (92′ Ίνλερ), Μπάμπελ, Κουαρέσμα, Αμπουμπακάρ (82′ Τοσούν).

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την ισοφάριση της Μπεσίκτας
Eναέρια μονομαχία Φιγκέιρας-Μπάμπελ

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν γίνει ένα... κουβάρι μετά το γκολ του Καμπιάσο

Ο Ρομαό προσπαθεί να ανακόψει τον αντίπαλό του

Ο Μανθάτης επί το έργον

Ο όρκος νίκης των Πειραιωτών

Ο Τσόρι είναι θεατής στο ματς καθώς δεν έχει δηλωθει στην ευρωπαϊκή λίστα

Ο Βασίλης Βούζας μαζί με τον Τάσο Πάντο και τον Αριέλ Ιμπαγάσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση