Έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκονται οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι έφτασαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Μόλις οι αγρότες έφτασαν έξω από το Υπουργείο σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, καθώς αγρότες προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό , με κάποιους από αυτούς να πετούν πέτρες σε παρακείμενα κτίρια και τους αστυνομικούς να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών.

agrotes5

Αυτό που προκάλεσε την ένταση ήταν η παρουσία του φραγμού της αστυνομίας με κλούβες μπροστά στην είσοδο του υπουργείου.

Αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Βάθη παραμένουν αποκλεισμένοι.

agrotes7

Ωστόσο η ένταση αποκλιμακώθηκε με την επέμβαση των πιο ψύχραιμων αγροτών.

agrotes8

Οι περίπου 1.500 αγρότες βρίσκονται στην Πλατεία Βάθης, αναμένοντας τους υπόλοιπους αγρότες από τις άλλες περιοχές της χώρας, όπως Πελοπόννησο και Μακεδονία προκειμένου να συντονιστούν και να οργανωθούν για το πού θα μεταβούν στη συνέχεια.

agrotes-peiraias1

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, δίνοντας δυναμικό παρών στο σημερινό συλλαλητήριο, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα αιτήματα τους, που αφορούν στην ελάφρυνση των φορολογικών, ασφαλιστικών και οικονομικών μέτρων, που προωθεί η Κυβέρνηση.

agrotes-peiraias2

Υπενθυμίζεται ότι αγρότες από τα Χανιά έφθασαν στις 6 το πρωί με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Galaxy στην πύλη Ε-1, ενώ από το Ηράκλειο το Ρέθυμνο και το Λασίθι με τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Knossoς Palace και Κρήτη II στις 7 και 6:15 το πρωί στις πύλες Ε-2 και Ε-3 αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των λιμεναρχείων με το Blue Star Galaxy κατέφθασαν 160 αγρότες με το Κρήτη ΙΙ 170 και με το Knossos Palace 750.

Μαζί με τους αγρότες στην Αθήνα έφτασαν και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση των αγροτών και να συμπαρασταθούν στα αιτήματα τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση