HomeHL-9Άρχισαν να καλούνται σε απολογία οι αγρότες για τα επεισόδια στο λιμάνι

Άρχισαν να καλούνται σε απολογία οι αγρότες για τα επεισόδια στο λιμάνι

Από χθες παραλαμβάνουν ειδοποιητήρια αγρότες της Ιεράπετρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ειδοποιητήρια με τα οποία καλούνται να απολογηθούν για τα εκτεταμένα επεισόδια που είχαν γίνει στο λιμάνι του Ηρακλείου κατά την πρόσφατη κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας άρχισαν να λαμβάνουν από χθες οι πρώτοι αγρότες στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Με τα κλητήρια αυτά θεσπίσματα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου καλεί όσους φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια που είχαν σημειωθεί όταν παραγωγοί ευπαθών προϊόντων προσπαθούσαν να φορτώσουν σε πλοίο της γραμμής που παρέμενε ακινητοποιημένο λόγω της απεργίας των ναυτικών στο λιμάνι του Ηρακλείου, φορτηγά με την παραγωγή που έπρεπε να διατεθεί στις αγορές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται συνολικά 11 αγρότες, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από την περιοχή της Ιεράπετρας.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο, ενώ αγροτοσυνδικαλιστές της ανατολικής Κρήτης εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν ακόμη και σε κινητοποιήσεις υπερασπιζόμενοι τους συναδέλφους τους.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως η αποστολή των ειδοποιητηρίων άρχισε χθες και οι αγρότες που θα λάβουν κλητήριο θέσπισμα έχουν προθεσμία πέντε ημερών να προσέλθουν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου για να απολογηθούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα ισχύσουν σε βάρος τους διοικητικές κυρώσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση