HomeΚΡΗΤΗΤο ΠΑΜΕ για την επίσκεψη του Τάσου Πετρόπουλου

Το ΠΑΜΕ για την επίσκεψη του Τάσου Πετρόπουλου

Ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την επίσκεψη του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου στο Ηράκλειο εξέδωσε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η επίσκεψη Πετρόπουλου στο νομό μας, και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα για τις δύο γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα, τους δύο δρόμους που μπορεί να επιλέξει ο κάθε εργάτης στις μέρες μας.

Από τη μία το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία δεν μπορουσαν να επιτρέψουν στο μακελάρη της κοινωνικής ασφάλισης να διοργανώνει και να συμετέχει σε φιέστες για το πώς θα αποφορτιστεί το κεφάλαιο και το κράτος ακόμα περισσότερο από το βάρος της κοινωνικής ασφάλισης και πώς θα μεταφερθεί εξολοκληρου στις πλάτες των εργαζομένων η υγεία, η πρόνοια και η επιβίωση τους, όταν δεν θα μπορούν πλέον να εργάζονται για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι αστοί.

Από την άλλη ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός της πλειοψηφίας του Δ.Σ του ΕΚΗ, που βάζει τον μακελλάρη της κοινωνικής ασφάλισης μέσα στο σπίτι των εργατών συζητάει στα τραπέζια του διαλόγου για το πόσα θα χάσουν αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

borgias-petropoulos-pame

Οι χειραψίες του προέδρου του ΕΚΗ δεν μας ξαφνιάζουν καθόλου, είναι οι ίδιοι που καλλιεργούν τον κοινωνικό εταιρισμό, το κοινό συμφέρον εργαζόμενου-εργοδότη, την λογική του εφικτού και του μικρότερου κακού, από κοινού με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Είναι εκείνοι που κρατούν τους εργαζόμενους μακριά από τα σωματεία, την συλλογική και οργανωμένη δράση και αρκούνται στην αναπαραγωγή των αντιπροσώπων με κάθε τρόπο. 

Οι εργάτες του νομού μας  έχουν πλούσια πείρα, είναι η ώρα να πάρουν τη δική τους απόφαση.

Τους καλούμε να καταδικάσουν τον κοινωνικό διάλογο, να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους και να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Να πετάξουν από τα σωματεία αυτά τα βαρίδια.

Μπροστά μας έχουμε να αντιπαλέψουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα που μας ετοιμάζουν Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ.

Πρώτος σταθμός είναι το Συλλαλλητήριο του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη στις 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση