HomeΕΛΛΑΔΑΤην Τετάρτη οι Ολομέλειες Αρείου Πάγου και Εισαγγελέων για τα όρια συνταξιοδότησης

Την Τετάρτη οι Ολομέλειες Αρείου Πάγου και Εισαγγελέων για τα όρια συνταξιοδότησης

Εισηγήτρια η ίδια η Βασιλική Θάνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με νέους εισηγητές θα συνεδριάσει την Τετάρτη η Διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου η οποία καλείται να γνωμοδοτησει στο θέμα της παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.

Εισηγήτρια θα είναι η ίδια η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου καθώς και ο αντιπρόεδρος κ.Σακκάς. Ως εισηγήτρια στην υπόθεση είχε αρχικά οριστεί από την πρόεδρο του Δικαστηρίου η αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου η οποία όμως δεν ήταν έτοιμη να εισηγηθεί και ως εκ τούτου η κα Θάνου είχε αναβάλλει την σύγκληση της Ολομέλειας.

Όμως τώρα , σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος όρισε νέους εισηγητές αντικαθιστώντας την κ. Κιουρτσόγλου και συγκεκριμένα τοποθέτησε τον εαυτό της, καθώς και τον αντιπρόεδρο Γεώργιο Σακκά. Η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχει ταχθεί υπέρ τη παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών παρά το γεγονός όσο τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης όσο και οι δικαστικές ενώσεις λένε πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αναθεώρηση του συντάγματος.

Αύριο όμως συνεδριάζει και η διοικητική Ολομέλεια των εισαγγελέων, ύστερα από αίτημα των 15 από τους 17 συνολικά υπηρετούντες αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου,.

Η κυρία Δημητρίου όρισε εισηγητή στην Ολομέλεια τον αντεισαγγελέα Κωνσταντίνο Παρασκευαϊδη.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση