Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν αύριο οι τρεις, που συνελήφθησαν στο Ηράκλειο να κατέχουν και να διακινούν σκληρά ναρκωτικά, ανάμεσα τους και ένα αυτοσχέδιο μείγμα συνθετικού ναρκωτικού.

Πρόκειται για τον 39χρονο ιδιοκτήτη σουβλατζίδικων που δραστηριοποιείται στην πόλη του Ηρακλείου, για τον 47χρονο φίλο του, αλλά και για τον 40χρονο Αλβανό, που χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Το χρονικό της επιχείρησης

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηρακλείου έφτασαν προχθές στη σύλληψη τους μετά από πολύμηνη παρακολούθηση και αξιοποίηση πληροφοριών για την παράνομη δραστηριότητα των τριών ανδρών.

Εξάλλου και οι τρεις είναι παλιοί γνώριμοι της αστυνομίας, μια και είχαν απασχολήσει τις αρχές  ξανά στο παρελθόν για υποθέσεις διακίνησης σκληρών ναρκωτικών.

Το αυτοσχέδιο ναρκωτικό

Ωστόσο εντύπωση έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς το αυτοσχέδιο ναρκωτικό, που βρέθηκε μαζί με την κοκαΐνη και τις άλλες ναρκωτικές ουσίες σε χωράφι στην περιοχή των Καλεσών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ναρκωτικό αυτό δεν έχει ξαναβρεθεί στις πιάτσες ναρκωτικών, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και δε συγκαταλέγεται στα λεγόμενα “παραδοσιακά” ναρκωτικά.

Μάλιστα έμοιαζε σαν ηρωίνη σε μορφή σοκολάτας, αλλά όπως διαπιστώθηκε ήταν σαν ρευστή σκούρα κρυσταλλική ζάχαρη.

Όπως έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα από την ανάλυση του ναρκωτικού αυτού, πρόκειται για ένα μείγμα ηρωίνης, αμφεταμίνης και έκστασης, ιδιαίτερα ισχυρό, το οποίο προφανώς θα “έσπρωχναν” σε “δυνατούς” πελάτες.

Με περαιτέρω αναλύσεις στο μείγμα  πρόκειται να διαπιστωθεί η αναλογία της κάθε ναρκωτικής ουσίας σε αυτό, αλλά και ο συνδυασμός μεταξύ τους, τι επιπτώσεις έχει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Διαφήμιση