HomeΚΟΣΜΟΣΤραμπ: Τους επόμενους μήνες ξεκινά η κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

Τραμπ: Τους επόμενους μήνες ξεκινά η κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

Ποιες πόλεις βάζει στο στόχαστρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά από την ορκωμοσία του, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο ABC ότι η κατασκευή του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Ο Τραμπ επανέλαβε ότι το Μεξικό θα αποπληρώσει στο 100% το κόστος κατασκευής, που αρχικά θα καλυφθεί από τις ΗΠΑ. «Θα μας επιστρέψουν αργότερα τα χρήματα, μέσω όποιας συναλλαγής κάνουμε με το Μεξικό. Σας λέω, θα υπάρξει πληρωμή. Αυτό που θα κάνω θα είναι καλό για τις ΗΠΑ και για το Μεξικό. Θέλουμε να έχουμε ένα πολύ σταθερό Μεξικό», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οταν ρωτήθηκε πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή, απάντησε ότι αυτό θα συμβεί μέσα σε μερικούς μήνες. «Οσο ταχύτερα μπορούμε. Θα έλεγα σε μήνες. Σίγουρα σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε αμέσως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την Τετάρτη, ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικά διατάγματα για αυτό το ζήτημα. Το ένα αφορούσε την ανέγερση του τείχους στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικό- μήκους περίπου 3.200 χλμ.- και το άλλο προκειμένου να αφαιρεθεί η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση από τις «ιερές» πόλεις και πολιτείες- όπως λέγονται αυτές που έχουν υιοθετήσει πολιτικές προστασίας των παράτυπων μεταναστών.

Πρόκειται για πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο, όπου οι τοπικοί αξιωματούχοι- συχνά Δημοκρατικοί- αρνούνται να συνεργαστούν με τις ομοσπονδιακές αρχές σε ενέργειες ενάντια στους παράτυπους μετανάστες. «Ο Αμερικανικός λαός δεν θα είναι αναγκασμένος πλέον να επιχορηγεί αυτή την αδιαφορία για τους νόμους μας», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σιν Σπάισερ.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση