HomeHL-GreeceΑνάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε μέλη της «Επιτροπής Σοφών»

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε μέλη της «Επιτροπής Σοφών»

Από την ομάδα Επαναστατικής Αντεπίθεσης με αφορμή τα εργασιακά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ευθύνη για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με στόχο μέλη της λεγόμενης «Επιτροπής Σοφών» για τα εργασιακά, ανέλαβε με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Ομάδα Επαναστατικής Αντεπίθεσης.

Η οργάνωση αναφέρει στην ανάρτησή της μεταξύ άλλων πως «οι δεξαμενές, οι επιτροπές, τα ινστιτούτα και τα ιδρύματα παρουσιάζονται υπό τον μανδύα της αντικειμενικότητας (λόγω της επιστημονικής τους κατάρτισης) και της “ουδέτερης” οπτικής τους. Έτσι, εκδόσεις, μελέτες, πορίσματα, συζητήσεις, ημερίδες, εκθέσεις σε εφημερίδες, σε περιοδικά ή απευθείας στις εκάστοτε κυβερνήσεις κατά παραγγελία, προωθούνται ως οι “μαγικές” λύσεις στα δύσκολα προβλήματα για το συμφέρον όλων μας… Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Πρόκειται για πηγαία παραγωγή λόγων κι ιδεολογιών από την πλευρά του συστήματος κι έτσι πρέπει ν’αντιμετωπίζονται».

Στο κείμενο η Ομάδα Επαναστατικής Αντεπίθεσης αναφέρει ακόμα πως  «αυτά τα “πνευματικά” κι ειδικευμένα επιτελεία προσφέρουν μια σειρά από τεχνικές λύσεις στα νέα οικονομικά δεδομένα της χρεωκοπημένης Ελλάδας και στ’αφεντικά της, που παλεύουν να κρατηθούν στην επιφάνεια σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους σ’ευρωπαϊκο, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, πάντα, φυσικά, κερδοφορώντας επάνω στις πλάτες μας. Χαράζουν κατευθύνσεις και στρατηγικές, μελετούν την εποχή, προτείνουν λύσεις ονειρικές για τ’αφεντικά. Και φυσικά αμείβονται πλουσιοπάροχα γι’αυτές τους τις υπηρεσίες, όντας μάλιστα και σε πολλές διαφορετικές θέσεις ταυτόχρονα. » ενώ καταλήγει πως σκοπός τέτοιων επιτροπών είναι  « οι συνεχόμενες κι ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθων με κορωνίδα τους, την προώθηση κι εγκαθίδρυση του υποκατώτατου μισθού. Επίσης, η απόλυτη ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος: αύξηση του ορίου απολύσεων, κατάργηση όλων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, δυνατότητα για ανταπεργία (lock-out).»

Η Ομάδα Επαναστατικής Αντεπίθεσης, στην ανάρτηση αυτή αναλαμβάνει την ευθύνη για μπαράζ επιθέσεων κατά μελών της «Επιτροπής Σοφών» όπως για παράδειγμα την επίθεση στο δικηγορικό γραφείο στενής συνεργάτιδος του Γίωργου Κατρούγκαλου στις 23 Δεκεμβρίου 2016 αλλά και αυτήν που σημειώθηκε στις 2 Ιανουαρίου στο σπίτι της Προέδρου της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Ανέλαβε ακόμα την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο του Δ. Μπούρλου, εργατολόγου κι εκδότη του περιοδικού “Νομοθεσία ΙΚΑ”, στην οδο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια καθώς και την επίθεση το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα γραφεία του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημητρίου Τσάτσου στην οδό Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας.

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση