Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η επέλαση του χιονιού σε αρκετές περιοχές της Κρήτης, με τις υπηρεσίες να τρέχουν και να μη φτάνουν, προκειμένου να τα αντιμετωπίσουν.

dentra-xioni1

Κλαδιά δέντρων σπάνε από το βάρος του χιονιού, με συνεργεία των δήμων να τρέχουν για να τα απομακρύνουν από τη μέση του δρόμου.

dentra-xioni3

Οι κλήσεις που δέχονται τόσο το τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης όσο και η πυροσβεστική είναι συνεχείς, από πολίτες που είτε ζητούν να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί είτε γιατί χρειάζονται τη βοήθεια τους για προβλήματα, που τυχόν αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα στο Αλάγνι, εκχιονιστικό μηχάνημα που κλήθηκε για να καθαρίζει το δρόμο, δίπλωσε στη μέση του δρόμου.

Η περιοχή των Βασιλειών είναι αποκλεισμένη, καθώς κι άλλα προάστια του Ηρακλείου.

vasileies1

vasileies3

dentro-xioni5

Στο μεταξύ συχνές είναι οι διακοπές και στην ηλεκτροδότηση σε ολόκληρο το νησί με τα συνεργεία της ΔΕΗ να βρίσκονται επί ποδός για να τις αντιμετωπίσουν.

Στα Χανιά τα εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να διατηρήσουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο ανοικτό.

dentra-xioni2

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Ρέθυμνο, αλλάκαι στο Λασίθι, καθώς χιονόπτωση εκδηλώνεται και σε περιοχές δίπλα στη θάλασσα.

venizeleio-xioni1

Πάντως ιδιαίτερα σοβαρές είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί τα ελαιόδεντρα σε αρκετές περιοχές του νησιού, με τα κλαδιά τους να λυγίζουν και να σπάνε υπό το μεγάλο βάρος του χιονιού.

Την ίδια ώρα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Βιάννου, Μαλεβυζίου, Χερσονήσου, Αρχανών- Αστερουσίων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση