HomeHL-9Ο Ν. Δαββέτας συναντά μαθητές και συζητάει μαζί τους

Ο Ν. Δαββέτας συναντά μαθητές και συζητάει μαζί τους

Στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με γνώμονα την αγάπη στη λογοτεχνία και την ανάγκη συνεργασίας των σχολικών μονάδων, οι μαθητές του Ομίλου Δημιουργικής Ανάγνωσης του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου, οι μαθητές της Λέσχης Ανάγνωσης του 11ου Λυκείου και οι μαθητές του Ομίλου Δημιουργικής Ανάγνωσης του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου θα συναντήσουν το συγγραφέα Νίκο Δαββέτα αύριο Σάββατο στις 12.30 το μεσημέρι στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4).

Οι υπεύθυνες φιλόλογοι καθηγήτριες που συντονίζουν τη συνάντηση είναι για το Πειραματικό Γυμνάσιο, η Γαβριέλλα Ασπράκη, για το 11ο Λύκειο, η Μαρία Κοκκινογένη και για το Πειραματικό Λύκειο, οι Κατερίνα Κουμάκη και Βαρβάρα Ρούσσου.

 

Ο Νίκος Δαββέτας βρίσκεται στο Ηράκλειο με αφορμή την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του με τίτλο Ωστικό κύμα που θα γίνει σήμερα στο Πολύκεντρο.

Οι μαθητές των δύο σχολείων διάβασαν το τελευταίο και παλαιότερα βιβλία του συγγραφέα και θα συζητήσουν μαζί του γι’ αυτά, για την πεζογραφία, τη σχέση λογοτεχνίας και ιστορίας και την επαφή των νέων με τη λογοτεχνία.

Ο Νίκος Γ. Δαββέτας (Αθήνα 1960) εμφανίστηκε στα γράμματα το 1981. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει δώδεκα βιβλία, ποιητικά και πεζά. Το 2010 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο Ουράνη για το μυθιστόρημά του Η Εβραία νύφη. Άλλα βιβλία του: Ο ζωγράφος του Μπελογιάννη,(2013) Λευκή πετσέτα στο ρινγκ (2006) Το θήραμα (2004) κ.ά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση