Επίθεση από ομάδα νεαρών ατόμων, γνωστών στις αρχές για το παραβατικό παρελθόν τους όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δέχθηκε αστυνομικός Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μόνο και μόνο για την ιδιότητά του.

Το περιστατικό ήρθε στο φως μέσα από ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η διοίκηση της οποίας ζητά την παραδειγματική τιμωρία των δραστών οι οποίοι και αναζητούνται.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο αστυνομικός ο οποίος τη στιγμή της επίθεσης δεν βρισκόταν σε υπηρεσία, δέχθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε περιοχή της Μεσαράς, επίθεση από νεαρά άτομα που κρατούσαν ξύλα και ρόπαλα.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε και χρειάστηκε ιατρική βοήθεια, ωστόσο το ευτύχημα είναι πως η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι αρχές αναζητούν τους δράστες της αναίτιας επίθεσης, οι οποίοι αμέσως μετά την πράξη τους έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου για το περιστατικό έχει ως εξής:

«Με την παρούσα ανακοίνωση, η Ένωσή μας καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ξημερώματα της 10-12-2016 στην περιοχή της Μεσσαράς συνάδελφός μας που υπηρετεί σε μάχιμη Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ενώ ευρίσκετο εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, από ομάδα ημεδαπών νεαρών εγκληματιών της περιοχής, που έχουν απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν τη δικαιοσύνη,  με αποκλειστική αιτία την ιδιότητα του ως αστυνομικός. Τέτοιες ενέργειες συνεχίζουν να δυσφημίζουν το όνομα της Κρήτης και αποτελούν πλήγμα στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ενέργειες όμως που πεισμώνουν ακόμα περισσότερο τον Έλληνα Αστυνομικό στη μάχη ενάντια τέτοιου είδους εγκληματιών και μένοντας πιστός στον όρκο που έδωσε αλλά και στο Σύνταγμα και τους Νόμους τους οποίους προασπίζεται δεν θα σταματήσει να μάχεται μέρα και νύχτα εναντίον τους μέχρι να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η Ένωσή μας θα ασκήσει όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα προκειμένου αυτοί οι κοινοί εγκληματίες, που διασύρουν το όνομα του τόπου μας, τιμωρηθούν παραδειγματικά για τις πράξεις τους ενάντια του Σώματός μας αλλά και της Δημοκρατίας. Καλούμε την φυσική ηγεσία της Κρήτης, η οποία είναι γνωστή για την ευαισθησία της σε τέτοιου είδους περιστατικά, να πράξει ότι είναι δυνατό για τη σύλληψη των δραστών εντός των ορίων του αυτοφώρου αλλά και όλους τους συντοπίτες μας να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες που έχουν μοναδικό στόχο να βλάψουν την κοινωνία μέσα στην οποία όλοι μας ζούμε».

Διαφήμιση