HomeHL-WorldΕννιά νεκροί και 25 αγνοούμενοι έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πάρτι

Εννιά νεκροί και 25 αγνοούμενοι έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πάρτι

Καλιφόρνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 25 αγνοούνται έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη, η οποία χρησιμοποιούνταν και ως σπίτι, στην πόλη Όουκλαντ της Καλιφόρνια, όπως δήλωσε η επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τερέζα Ντελόουτς-Ριντ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα αυτού του κτιρίου που δεν έχει ακόμη ερευνηθεί», είπε η Ντελόουτς-Ριντ στη διάρκεια ενημέρωσης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Οι αρχές προσπαθούν ακόμη να διακριβώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα, συμπλήρωσε και χαρακτήρισε «τεράστιο» το κτίριο.

Η ίδια είπε ότι κατέρρευσε η οροφή του, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ανεύρεση των σορών.

Σύμφωνα με το Sputnik, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 11:30 μ.μ. της Παρασκευής (τοπική ώρα) στη διάρκεια ενός σόου με ηλεκτρονική μουσική.

Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) μετέδωσε ότι στην αποθήκη γινόταν ρέιβ πάρτι με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος Golden Donna και σε αυτό συμμετείχαν 70 άτομα.

Πάντως, σελίδα στο Facebook ανέφερε ότι 176 άτομα επρόκειτο να παραστούν στο πάρτι, ενώ 355 που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον έχουν κάνει αναρτήσεις αναζητώντας φίλους τους που τελικά είχαν πάει.

Το κτίριο βρίσκεται στη συνοικία Φρούτβεϊλ δεν διέθετε αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, δήλωσε στην εφημερίδα East Bay Times η επικεφαλής της Πυροσβεστικής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο της Πυροσβεστικής, που αναρτήθηκε στο Twitter, μεγάλη φλόγα μαίνεται στην οροφή του κτηρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση