HomeHL-9Εν αναμονή του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας βρίσκεται η Κρήτη

Εν αναμονή του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας βρίσκεται η Κρήτη

Καταιγίδες και τσουχτερό κρύο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εν αναμονή των ακραίων καιρικών φαινομένων βρίσκεται η Κρήτη, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έρχονται από σήμερα ισχυρές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την υπόλοιπη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αφήνοντας πίσω τους έναν νεκρό στη Ζάκυνθο και τεράστια προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας, κατευθύνονται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους προς την Κρήτη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από σήμερα αναμένονται βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι που θα πνέουν θα είναι βόρειοι, μικρής έντασης.

Τα φαινόμενα πρόκειται να ενταθούν από την Τρίτη, οπότε και προβλέπεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας με τους βόρειους ανέμους που θα πνέουν, να κάνουν την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ψυχρή.

Άκρως χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη, με ισχυρές βροχοπτώσεις να πλήττουν το νησί και τη μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι, που θα πνέουν, θα είναι ισχυροί από βόρειες κατευθύνσεις.

Ανάλογες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω πτώση και το θερμόμετρο να μην ξεπερνάει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή με αυξημένη συννεφιά να επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Πάντως οι αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα, που θα παρουσιαστούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση