HomeHL-9Δ. Κουτσούμπας: «Πολύτιμη η προσφορά της κυβέρνησης στο κεφάλαιο»

Δ. Κουτσούμπας: «Πολύτιμη η προσφορά της κυβέρνησης στο κεφάλαιο»

Ολομέτωπη επίθεση στους κυβερνητικούς χειρισμούς από την ομιλία του στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συνεχίζει την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

«Η πολύτιμη προσφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο κεφάλαιο και την εξουσία του ξεπερνάει τις προσδοκίες και των πιο δύσπιστων εκπροσώπων του», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας σε συγκέντρωση στο Ρέθυμνο.

Με αφορμή την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, ο ΓΓ του ΚΚΕ, έκανε λόγο για κατρακύλα που δεν έχει πάτο: «Μέσα σε δύο μέρες τα κυβερνητικά στελέχη υπέγραφαν δηλώσεις μετάνοιας, εξέφραζαν πλήρη υποταγή στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ, αποθέωναν την αμερικανική εσωτερική και εξωτερική πολιτική, έφτασαν μέχρι και να χειροκροτούν – πλάι πλάι με τους  Γλύξμπουργκ – τους ύμνους Ομπάμα για τη συμβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη “δημοκρατία”».

Χαρακτηρίζοντας προκλητικούς και διθυραμβικούς τους τόνους της κυβέρνησης για την επίσκεψη, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι έγινε προσπάθεια να καλυφθεί το πραγματικό περιεχόμενο της επίσκεψης Ομπάμα, σημειώνοντας πως ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος έθεσε στις δηλώσεις του, ως προτεραιότητα των ΗΠΑ, τα ζητήματα γεωστρατηγικής σημασίας, «δίνοντας συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για τη συμμετοχή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή, για τις υπέρογκες ΝΑΤΟικές δαπάνες, αλλά και για τη συνέχιση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, χαρακτηριστική ήταν, επίσης, η σιωπή του Προέδρου των ΗΠΑ, όταν τέθηκε το ζήτημα των τουρκικών αμφισβητήσεων σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα προβλήματα με την ΠΓΔΜ.

Ειδικά γι’ αυτά τα ζητήματα, αλλά και για το Κυπριακό, ο ΓΓ του ΚΚΕ επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να πουν στον ελληνικό λαό, τι συζήτησαν και τι συμφώνησαν με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Όσο για το ζήτημα του χρέους, που, όπως ανέφερε, αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως επιβεβαιώθηκε ότι η όποια διευθέτηση, που πιθανά να προκύψει ως συμβιβασμός ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ, θα συνοδευτεί με πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων και πιθανά με ένα νέο τέταρτο μνημόνιο που θα φορτωθεί μαζί με τα προηγούμενα στις πλάτες του λαού.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, τόνισε ότι το κόμμα του θέτει ευθέως το ζήτημα της αποχώρησης της Ελλάδας «από όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ κι ΕΕ, υπογραμμίζοντας πως αυτό μπορεί να το εγγυηθεί η εργατική, λαϊκή εξουσία, ο σοσιαλιστικός δρόμος ανάπτυξης».

Τονίζουμε ταυτόχρονα, πρόσθεσε, πως η πάλη, για την υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, είναι αναπόσπαστη από την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των σχεδίων του ενός ή άλλου ιμπεριαλιστικού πόλου, της κερδοφορίας του ενός ή του άλλου μονοπωλιακού ομίλου.

Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία τους, κατά τη γνώμη μας έχουν μόνο μία επιλογή: Να βάλουν τέρμα στο σύστημα που αναπόφευκτα γεννά την εκμετάλλευση, τις κρίσεις και τους πολέμους, να κατευθύνουν τις μαχόμενες δυνάμεις στην ανατροπή του καπιταλισμού και στην οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, κατέληξε.

Το πρωί ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και κατοίκους στο Δημαρχείο Ανωγείων, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και στην πρόταση του κόμματος για την αγροτική παραγωγή.

Αύριο Κυριακή θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο Ηράκλειο στη 1.00 μμ στο κέντρο «Άνοδος» στο Γάζι.

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση