HomeΚΡΗΤΗΣτο… εδώλιο για το ταμειακό έλλειμμα που αγγίζει το 1.000.000 ευρώ

Στο… εδώλιο για το ταμειακό έλλειμμα που αγγίζει το 1.000.000 ευρώ

Τι είπαν στις απολογίες τους οι πρώην δήμαρχος και πρώην ειδικός ταμίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Χανίων κάθισαν προχθές ο πρώην δήμαρχος Ρεθύμνου και πρώην ειδικός ταμίας για την υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος του δήμου Ρεθύμνου, ποσού ύψους 963.360,85 ευρώ που δημιουργήθηκε τα έτη 2002-2003.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», οι δύο κατηγορούμενοι, ο πρώην δήμαρχος Ρεθύμνου και ο πρώην ειδικός ταμίας επανέλαβαν όσα είχαν πει και πρωτόδικα.

Τι ανέφερε στην απολογία του ο πρώην δήμαρχος

Στην απολογία του ο πρώην δήμαρχος ανάφερε πως η κατηγορία σε βάρος του «είναι άδικη και αβάσιμη» και επισήμανε πως βρήκε στοιχεία σε 12 Δήμους της χώρας όπου διαπιστώθηκε υπεξαίρεση στα ταμεία ανάλογη με αυτή του Ρεθύμνου με τις κατηγορίες να μην βαρύνουν σε καμία περίπτωση τον Δήμαρχο. Επισήμανε πως ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να ελέγξει τα ηλεκτρονικά αρχεία του ειδικού ταμεία του και από τη στιγμή που οι ορκωτοί λογιστές και η Επιθεώρηση Οικονομικών δεν έβρισκαν κάποιο πρόβλημα ο ίδιος δεν είχε υποψιαστεί ότι έχουν χαθεί χρήματα.

Τι ανέφερε ο πρώην ειδικός ταμίας

Από τη μεριά του ο πρώην ειδικός ταμίας του δήμου επεσήμανε πως δεν έχει καταχραστεί ούτε ένα ευρώ και ότι όλα τα χρήματα που εμφανίζονται ως έλλειμμα δόθηκαν κατόπιν εντολών του δημάρχου από τον ίδιο σε εργολάβους για την εκτέλεση έργων του Δήμου. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως τα χρήματα δόθηκαν χωρίς παραστατικά στους εργολάβους προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εκτέλεσης των έργων και ότι αυτοί στη συνέχεια έδιναν τα παραστατικά στον Δήμο. Τέλος, ο ταμίας ανάφερε πολλές φορές ότι δεν χάθηκαν τα χρήματα για τα οποία κατηγορείται και ότι δόθηκαν για την εκτέλεση έργων με την ευθύνη να τη φέρει ο δήμαρχος που του έδινε τις σχετικές εντολές.

Στις 13 Δεκεμβρίου η απόφαση

Το δικαστήριο μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων διέκοψε την συνεδρίαση και αποφασίστηκε η δίκη να συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου όπου θα γίνουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων, η πρόταση του εισαγγελέα και τέλος η έκδοση της απόφασης.

Τι είχε γίνει πρωτόδικα

Σημειώνεται ότι, πρωτόδικα ο πρώην ειδικός ταμίας είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 19 ετών για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ, συνολικού ποσού άνω των 150.000 ευρώ, της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας, ενώ ο πρώην δήμαρχος είχε καταδικαστεί σε ποινή 13 ετών για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ, συνολικού ποσού άνω των 150.000 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση