HomeΚΡΗΤΗΘυελλώδεις άνεμοι θα φυσήξουν στην Κρήτη τις επόμενες ώρες-Σε επιφυλακή οι αρχές

Θυελλώδεις άνεμοι θα φυσήξουν στην Κρήτη τις επόμενες ώρες-Σε επιφυλακή οι αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται να σαρώσουν ολόκληρη την Κρήτη το επόμενο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η αλλαγή του σκηνικού του καιρού, αναμένεται να σημειωθεί από τα μεσάνυχτα, οπότε και θα αρχίσουν να πνέουν ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι, μεταφέροντας παράλληλα και αφρικανική σκόνη.

Για το λόγο αυτό το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε περιπτώσεις κινδύνου, με αφορμή και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με αυτό θα υπάρξει σημαντική μεταβολή του καιρού από απόψε και από τα βορειοδυτικά της χώραςμε κυρία χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες (οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις) και τους θυελλώδεις άνεμους (6 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ).

Από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή να αποφύγουν την δραστηριοποίησή τους κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση