HomeΚΡΗΤΗΥπουργική … κινητικότητα στην Κρήτη – Ξανθός, Κουρουμπλής και Φίλης επισκέπτονται το νησί

Υπουργική … κινητικότητα στην Κρήτη – Ξανθός, Κουρουμπλής και Φίλης επισκέπτονται το νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που ο αναβρασμός του ανασχηματισμού συνεχίζεται, τρεις υπουργοί του υφισταμένου μέχρι τη στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές κυβερνητικού σχήματος, θα έχουν έντονη δραστηριότητα σήμερα στην Κρήτη.

Χωρίς να έχει ανακοινωθεί, για την ώρα τουλάχιστον, ματαίωση της παρουσίας κάποιων από τους υπουργούς, στο Ηράκλειο αναμένουμε τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ στα Χανιά θα βρίσκεται ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Το πρόγραμμα Ξανθού

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, τον οποίο τα σενάρια του ανασχηματισμού εντάσσουν στον κατάλογο με τους «αμετακίνητους» του πρωθυπουργού, θα έχει στο Ηράκλειο σήμερα ένα ιδιαίτερα βεβαρυμένο πρόγραμμα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, και πρώτος σταθμός του θα είναι η Περιφέρεια Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

9.00: Επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ.   Αρναουτάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα διαχείρισης κονδυλίων ΕΣΠΑ για την Υγεία.

10:00 Επίσκεψη στο Βενιζέλειο-Πανάνειο Γ.Ν. Ηρακλείου και συνάντηση με Διοίκηση και εργαζομένους στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

13:00 Επίσκεψη στο ΠΑ.Γ.Ν.Η.  και συνάντηση με Διοίκηση   και εργαζομένους στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου

16.00  Συνέντευξη τύπου στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα αν. Γενικού Γραμματέα έχει ως εξής:

9:00: Επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης.

10:30: Επίσκεψη στη Μονάδα Υγείας Αλικαρνασσού.

12:00: Συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Λαμπρινό.

13:00: Επίσκεψη στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου

14:00: Συνάντηση εργασίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια

Συμμετοχή σε συνέδρια

Στο Ηράκλειο σήμερα το πρωί αναμένεται – εκτός απροόπτου και ανασχηματισμού επιτρέποντος, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί έχει προγραμματιστεί να κηρύξει την έναρξη συνεδρίου με θέμα «Η Νεολαία, στρατηγική προτεραιότητα στις Περιφέρειες που μαθαίνουν: Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα και Έξυπνη Εξειδίκευση».

Στο ίδιο συνέδριο ανάμεσα στους ομιλητές αναμένεται να είναι και ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, αναμένεται στα Χανιά για τα εγκαίνια του συγκροτήματος του 2ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Χανίων ενώ θα κηρύξει και την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση