HomeΣΠΟΡOι κερδισμένοι και οι χαμένοι της εβδομάδας στην Ευρωλίγκα.

Oι κερδισμένοι και οι χαμένοι της εβδομάδας στην Ευρωλίγκα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

Του Ευθύμη Φασουλάκη

Με τα παιχνίδια της Παρασκευής 28/10 , ολοκληρώθηκε ένα τετραήμερο μπασκετικό υπερθέαμα , με δύο αγωνιστικές της Ευρωλίγκα χωρίς ανάσα. Σε αυτές τις δύο αγωνιστικές υπήρχαν ομάδες που πέτυχαν το απόλυτο , ομάδες που εντυπωσίασαν αλλά και κάποιες που έμειναν πίσω στην προσπάθεια τους για πρόκριση.
Ας δούμε τις ομάδες που κέρδισαν έδαφος αυτή την βδομάδα αλλά και αυτές που έμειναν πίσω.

Κερδισμένοι :
Παναθηναϊκός : Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πλέον , με τον Καταλανό στον πάγκο μετράει 2/2 αφού επικράτησε τόσο με 84-83 της Μπάμπεργκ εκτός έδρας όσο και 70-59 του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Oι Πράσινοι με κολώνες τους Γκιστ , Ρίβερς και φυσικά τον Καλάθη , πέτυχαν 2 σπουδαίες νίκες που είναι εξαιρετικά σημαντικές για το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα που επιδιώκει .
Ολυμπιακός : Οι Πρωταθλητές Ελλάδας πέτυχαν 2 πολύ σημαντικές νίκες , με 81-71 επί της Αρμάνι Μιλάνο και με 95-90 στην έδρα της Μπασκόνια. Ιδιαίτερα η νίκη επί των Βάσκων με ρεσιτάλ Σπανούλη (15 ασίστ!) και Γκριν , μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική καθώς επιτεύχθηκε στην έδρα ενός αντιπάλου με παρόμοιους στόχους.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας : Οι Πρωταθλητές Ευρώπης , συνεχίζουν αήττητοι , καθώς επικράτησαν , με 83-76 στην έδρα της Αναντολού Εφές και με 98-80 στην Μόσχα επί της Ούνιξ Καζάν. Με το καλύτερο δίδυμο γκαρντ στην Ευρώπη , Ντε Κολό και Τεόντοσιτς να είναι σε δαιμονιώδη κατάσταση , πέτυχαν 2 εύκολες νίκες και συνεχίζουν χωρίς απώλειες την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου τους.
Φενερμπαχτσέ: Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς , συνεχίζει και αυτή χωρίς απώλειες , καθώς επικράτησαν με 82-68 της Ζαλγκίρις και με 103-87 στον τουρκικό εμφύλιο της Γαλατασαράι. Δύο εύκολες νίκες για τους Τούρκους που έχουν ως ένα ακόμα θετικό τις πολύ καλές εμφανίσεις του Κώστα Σλούκα σε αυτά τα παιχνίδια.
Χαμένοι :
Αρμάνι Μιλάνο : Οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν το πολύ καλό τους ξεκίνημα αυτή την εβδομάδα καθώς γνώρισαν την ήττα τόσο στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό με 81-71 όσο και στην έδρα τους από την Ρεάλ Μαδρίτης με 101-90 . Ελαφρυντικό για την ομάδα του Ρέπεσα , ότι τέθηκαν αντιμέτωποι με δύο πολύ δυνατές ομάδες αλλά και ότι έχουν δείξει ως τώρα ότι είναι αξιόμαχοι απέναντι σε ισοδύναμες ομάδες.

Μπάμπεργκ : Και η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι , γνώρισε δύο ήττες αυτή την εβδομάδα , με 83-84 από τον ΠΑΟ στην έδρα της αλλά και στην Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα με 78-74. Οι Γερμανοί προσπάθησαν και τα 2 πολύ δύσκολα παιχνίδια , τα οποία έχασαν στις λεπτομέρειες και αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν παρακαταθήκη για την δύσκολη συνέχεια.

Ρεάλ Μαδρίτης- Μπαρτσελόνα : Οι Δύο μεγάλοι της Ισπανίας , μπορεί να πέτυχαν από μια νίκη και μία ήττα , αλλά η ήττα που δέχτηκαν , η καθεμία ξεχωριστά ήταν εκτός προγράμματος και ενδεχομένως να τους στοιχίσει . Οι Μαδριλένοι έχασαν με 87-91 από την Μπασκόνια , ενώ οι Καταλανοί 76-65 στην Σερβία από τον Ερυθρό Αστέρα. Και οι 2 ανέκτησαν κάπως το χαμένο έδαφος επικρατώντας με 101-90 της Αρμάνι και 78-74 της Μπάμπεργκ αντίστοιχα , αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Οι υπόλοιπες ομάδες , είτε είχαν μια νίκη και μια ήττα , είτε είναι αρκετά αδύναμες σε σχέση με τους αντιπάλους τους και οι ήττες επήλθαν φυσιολογικά. Έχουμε μια πρώτη εικόνα ήδη για τις ομάδες που έχουν πάρει κάποιο μικρό προβάδισμα, αλλά δεδομένου ότι έχουμε ακόμα 26 ολόκληρες αγωνιστικές , τίποτα απολύτως δεν έχει κριθεί ακόμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση