HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΒικτόρια Χίσλοπ: Καρτ ποστάλ από την Πελοπόννησο

Βικτόρια Χίσλοπ: Καρτ ποστάλ από την Πελοπόννησο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ζήσε τη ζωή σου στο έπακρο. Ρούφα τη ως το μεδούλι» είναι το ξεσηκωτικό μότο που διαπερνά το νέο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ αλλά και όλη της τη ζωή.

Η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας δεν συμβιβάστηκε με κάτι λιγότερο από αυτό που ήθελε απόλυτα: να ζει τη ζωή κυριολεκτικά και το ίδιο να κάνουν και οι ασυμβίβαστοι ήρωές της που ταξιδεύουν στην άλλη άκρη του κόσμου -συνήθως την Ελλάδα-  για έναν έρωτα, ένα απωθημένο, μια ιδέα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με το βιβλίο της «Οι Καρτ Ποστάλ», που πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Διόπτρα στις 26 Οκτωβρίου και αναμένεται ήδη με τεράστιο ενδιαφέρον.

Στο νέο της βιβλίο που έχει προκαλέσει σχετικό πάταγο στην Αγγλία, όπου κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, η Χίσλοπ επιστρέφει στην αγαπημένη της χώρα -ποια άλλη;- για να αφηγηθεί την ιστορία μιας Αγγλίδας στην Πελοπόννησο και όχι μόνο: η Ελλη ζει για χρόνια στο Λονδίνο σε ένα μίζερο διαμέρισμα, κάνοντας μια δουλειά βαρετή, αγκομαχώντας με τον καιρό και τις προβλέψιμες μέρες που φέρνει η μία την άλλη. Κάποια στιγμή λαμβάνει κάποιες καρτ ποστάλ από την Ελλάδα, οι οποίες ουσιαστικά προορίζονταν προφανώς για την προηγούμενη ένοικο του διαμερίσματος, την S. Ibbotson. Διαβάζοντας τις κάρτες, το ενδιαφέρον της Ελλης αρχίζει να κεντρίζεται γι’ αυτά τα μαγικά μέρη που ξεπηδάνε μέσα από τις άτακτες λέξεις και τις μαγικές εικόνες. Αλλά εκτός από τα ονειρεμένα τοπία, αυτό που αποκαλύπτουν οι καρτ ποστάλ είναι μια μοναδική ιστορία αγάπης που καταγράφεται στα ευσύνοπτα κείμενα. Η Ελλη δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό και παίρνει το αεροπλάνο: μια φτηνή, τυχαία πτήση είναι αρκετή για να φτάσει μια ωραία φθινοπωρινή μέρα στη χώρα μας.

PELOPONNHSOS

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση