HomeΚΡΗΤΗΕντατικές έρευνες για τις απάτες με τα δήθεν τροχαία – Προσοχή συμβουλεύει η ΕΛ.ΑΣ.

Εντατικές έρευνες για τις απάτες με τα δήθεν τροχαία – Προσοχή συμβουλεύει η ΕΛ.ΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών της Κρήτης για να εντοπιστούν τα άτομα που βρίσκονται πίσω από τις τηλεφωνικές απάτες με τα δήθεν τροχαία.

Η τελευταία αξιοσημείωτη καταγγελία έγινε χθες στα γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου όταν μία 59χρονη γυναίκα ανέφερε πως εξαπατήθηκε από δύο άτομα που την έκαναν να πιστέψει ότι η κόρη της συμμετείχε σε τροχαίο και κατέβαλε 40.000 ευρώ.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα που τηλεφώνησαν την 59χρονη.

Η γυναίκα-δράστης προσποιήθηκε την κόρη της 59χρονη που με λυγμούς και κλάματα της είπε πως προκάλεσε τροχαίο και σκότωσε ένα παιδί.

Αμέσως μετά της μίλησε και ο άνδρας-δράστης ο οποίος παρουσιάστηκε ως αστυνομικός ζητώντας από την 59χρονη 40.000 ευρώ σε μετρητά προκειμένου να μην οδηγήσει την κόρη της στη φυλακή.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη «ανοίξει» το τηλέφωνο της 59χρονης προσπαθώντας να ταυτοποιήσουν τους δύο δράστες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα πρόκειται για μία σπείρα που έχει βάλει στο στόχαστρο ηλικιωμένους ανθρώπους επιχειρώντας να τους εξαπατήσει με δήθεν τροχαία δυστυχήματα για να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με την αστυνομία να προσπαθεί να βρεθεί στα ίχνη των δραστών.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. συμβουλεύει σε όλους να είναι πολύ προσεκτικοί σε τέτοιου είδους ενέργειες και όταν κάτι πέσει στην αντίληψή τους να ειδοποιήσει αμέσως την αστυνομία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση