HomeΚΡΗΤΗΞυπνούν μνήμες από την… αιματηρή επίθεση στο Creta Maris – Τρία άτομα στο εδώλιο

Ξυπνούν μνήμες από την… αιματηρή επίθεση στο Creta Maris – Τρία άτομα στο εδώλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξυπνούν μνήμες από την… αιματηρή επίθεση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 12ης Ιουνίου του 2015 στο creta maris με τρία άτομα να ανοίγουν πυρ εναντίον αστυνομικών μπροστά στα μάτια δεκάδων πελατών και υπαλλήλων του ξενοδοχείου.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης και στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται τρεις άνδρες, ένας Κρητικός, ένας Αρμένιος και ένας Βούλγαρος.

247807

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, κλοπή, εμπρησμό, παράνομη βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Τα μέτρα της αστυνομίας πρόκειται να είναι δρακόντεια με αστυνομικούς να βρίσκονται μέσα, έξω και πέριξ του δικαστικού μεγάρου υπό το φόβο επεισοδίων.

Το χρονικό της… αιματηρής επίθεσης

Ήταν αργά το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουνίου του 2015 όταν στο ξενοδοχείο του Creta Maris στην Χερσόνησο εκτυλίχθηκαν σκηνές τρόμου.

Ένοπλοι άνδρες, φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες και κρατώντας καλάσνικοφ, μπήκαν στο ξενοδοχείο και κατευθύνθηκαν στο κοσμηματοπωλείο της μονάδας.

Ο υπάλληλος πρόλαβε και ενεργοποίησε το ειδικό σύστημα συναγερμού.

247781

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι αστυνομικές αρχές – που είχαν πληροφορίες για το «νέο χτύπημα» της συμμορίας – περικύκλωσαν το ξενοδοχείο και πρόλαβαν να εκκενώσουν τον χώρο της εισόδου από τους δεκάδες τουρίστες και υπαλλήλους.

Οι ληστές βγήκαν έξω από το ξενοδοχείο κι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως για να ξεφύγουν.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στους πυροβολισμούς και τραυμάτισαν τον έναν Κρητικό ληστή στο κεφάλι – ακόμα και σήμερα νοσηλεύεται στην Εντατική – τον 29χρονο Κρητικό στο πόδι κι έναν Αρμένιο στον ώμο.

Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός αστυνομικού, τουρίστα ή υπαλλήλου.

Στο σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τους τρεις τραυματίες ληστές και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο.

247804

Προφυλακίστηκε ο Κρητικός, αφέθηκε ελεύθερος ο Αρμένιος

Ενάμιση μήνα αργότερα ο 29χρονος – σήμερα 30χρονος – Κρητικός πήρε εξιτήριο από το ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλευόταν με τραύματα στα πόδια και απολογήθηκε στον ανακριτή.

Τόσο ο ανακριτής όσο και ο εισαγγελέας συμφώνησαν την άμεση προφυλάκισή του και οδηγήθηκε στις φυλακές της Αγυιάς Χανίων.

Την ίδια ώρα ο Αρμένιος ληστής αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

247809

Διαφήμιση
Διαφήμιση