HomeLife & StyleΗ ταινία του Ρουβά είναι η ελληνική πρόταση στα φετινά Όσκαρ

Η ταινία του Ρουβά είναι η ελληνική πρόταση στα φετινά Όσκαρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη είναι η ταινία που επελέγη από την ειδική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού για την υποψηφιότητα του Οσκαρ ξενόγλωσσης στην φετινή απονομή.

Ταινία με περγαμηνές, με πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου, ανδρικής ερμηνείας για ολόκληρο το καστ στο Σεράγεβο, αλλά και βραβείο σεναρίου, για την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη και τον Ευθύμη Φιλίππου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η ταινία, με μία ψήφο περισσότερη από το  «Ένας Άλλος Κόσμος» του Παπακαλιάτη, μπορεί πλέον να ονειρεύεται την τελετή των όσκαρ.

Το «Chevalier» καθήλωσε το κοινό που του έδωσε και το αντίστοιχο βραβείο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ απέσπασε θερμές κριτικές στα φεστιβάλ του Λοκάρνο, του Τορόντο και της Νέας Υόρκης, όπου και παρουσιάστηκε. Πλέον και επίσημα μπορεί να λάβει μέρος στη διαδικασία για την τελική πεντάδα υποψηφιοτήτων στη κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

O Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη Τώνη Λυκουρέση, πρόεδρο της εντεταλμένης 7μελούς επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού που συγκροτήθηκε για να αποφασίσει ποια ταινία θα αποτελέσει την ελληνική πρόταση για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017 στην 89η διοργάνωση της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο υπουργός ευχαρίστησε την επιτροπή για το δύσκολο έργο της και με την ευκαιρία συνεχάρη την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, αλλά και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, καθώς η ταινία του «Ένας Άλλος Κόσμος», συγκέντρωσε μόλις μια ψήφο λιγότερη από την ταινία που τελικώς επελέγη.

Στην τελική κούρσα των όσκαρ τα τελευταία χρόνια έφτασε ο «Κυνόδοντας» του Λάνθιμου. Η ελληνική αποστολή με το «Chevalier» ελπίζει στην ίδια τύχη και γιατί όχι, σε καλύτερη.

Η υπόθεση

Μια παρέα αντρών επιστρέφει από εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ, όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό. Για να περάσει η ώρα θα παίξουν ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier.

Παίζουν: Γιώργος Κέντρος, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση